Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel on tõesti delikatess mida tasub serveerida eriti tähtsate sündmuste puhul. Need väikesed kalamarja suupisted sobivad kaunistama jõululauda ja aastavahetuse pidulauale. Samuti sobivad need snäkid ka muudele pidulaudadele. Lisaks on nende kalmarja suupistete valmistamine imelihtne ja kindlasti meeldivad need ampsud nii sinu perele kui ka külalistele.
Peamine nipp on valmistada hea paks pannkoogitainas millest saab teha hästi väikesed ja paksud pannkoogid.
Mida vajad, et valmistada need head kalamarja suupisted
Koostisained
Koostisained on lihtsad. Esmatähtis on muidgi hea kalamari. Luba endale seda luksust pidupäeval ja osta õige ja korralik kalamari. Võid selleks kasutada erinevate kalade marja ja ka mustast kalamarjast saab neid snäkke valmistada.
Veel on vaja:
- 1 muna
- 60 ml piima või vett
- 2-3 sl valget nisujahu (sõltub lusika suurusest). Kokku ilmselt oli 100 g jahu
- 1 sl maisijahu (soovitav)
- 1 tl soodat, natuke soola ja näpuotsaga suhkrut
- 1 sl õunaäädikat
- 1 värske sidrun ja sidruni mahla, soovi korral võib sidruni asemel kasutada ka laimi
- 2 sl õli küpsetamiseks
Maisijahu teeb taigna paksemaks ja natuke kõvemaks ja nii püsib see paremini koos ning ei valgu pannil laiali.
Kokku saad umbes 18 – 20 väikest pannkooki
Valmista kalamarja suupisted järgmiselt
Klopi väikeses kausis muna lahti ja lisa lusikatäite kaupa juurde jahu. Lisa alguses 1 sl jahu, sega läbi ja siis lisa teine supilusikatäis jahu ja lisas sellele sooda ning sega läbi. Siis lisa piima või vett ja maisijahu. Vaata, et taigen ei läheks liiga vedelaks. Kui oled kogu jahu koos vedelikuga ühtlaseks seganud lisa 1 sl õunaäädikat ja sega see taignasse. Kindlasti mõõda lusikaga, sest kui sa paned äädikat liiga palju, siis läheb taigen untsu ja liiga vedelaks.
Nüüd jäta tainas umbes 5 min seisma, et jahu paisuks. Kui sa näed, et tainas on liiga vedel, siis lisa veel juurde 1 sl jahu.


Samal ajal kui taigen paisub pane õli pannile ja lase see kuumaks. Seda kas õli on piisavalt kuum kontrolli saiatükiga, pane see õlisse ja kui see hakkab kohe küpsema on õlil paras kuumus käes.
Kui õli ei ole küpsemiseks paras, siis valgub tainas pannil laiali ja pannkoogid ei tule väikesed.
Nüüd, kui õli on kuum, pane pannile supilusikaga parajad portsud küpsema. Küpseta koogid kiiresti pruuniks mõlemalt poolt. Tõsta koogid köögipaberiga kaetud taldrikule, et õli välja tuleks.
Serveeri kalamarja suupisted kohe
Lisa igale koogile 1 tl kalamarja, pigista peale natukene sidrunimahla.





Garneeri kalamarja suupisted väikeste sirduni või laimitökkidega. Võid lisada ka väikese tillioksa kui sul on.
Kui serveerid neid kalamarja suupisteid oma külalistele, siis kuuled kindlasti kiidusõnu.
Lihtsaid ja ajatuid retsepte pidupäevaks, jõuludeks ja aastavahetuseks leiad veel minu e-raamatust siit.
Tervislikke ja toitvaid hommikusööke nii lihtsaid kui toitvaid, magusaid ja soolaseid, topisimagustoite ja hommikusööke leiad minu e-kokaraamatust siit.
Anna hinnang sellele retseptile :).