Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD RETSEPTID 30 MIN TOIDUD
      • Taco või tortilla – täidetud hakkliha ja köögiviljadega
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
    Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
    Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Rannakarbid valge veini kastmega

Rannakarbid valge veini kastmes

Rannakarbid valge veini kastmega, eks kõlab ju hästi. See natuke vürtsikas variant tasub proovimist. Vahemeremaade retsept Hispaaniast. Võib olla on sulle tundunud rannakarpide valistamine keeruline, kuid tegelikult on karpide ja mereandide valmistamine väga lihtne. Üks hea asi on mereandide valmistamise juures see, et need valmivad alati kiiresti. Sügis on Itaalias ja Hispaanias rannakarpide hooaeg ning tasub katsetada.

Niisiis rannakarbid valge veini kastmega

Kogus: 2 inimesele. Valmistamise aeg 25 min. 1 portsjon 175 kcal.

Koostisained
1 – 1,5 kg värskeid rannakarpe
3-4 loorberilehte, 1 sidrun

Kastme jaoks
3 väksemat sibulat või 1 suur sibul
1 tl magusat jahvatatud pipart. Või noaotsatäis Cayenne’i pipart, kes soovib vürtsikamat kastet.
1 klaas (200 ml) valget kuiva veini
1 klaas rannakarpide keedust saadud puljongit
1 sl jahu
2 sl extra virgin oliiviõli
soola, soovi korral
1 peterselli oks, soovi korral.
Valmistamine
Pese rannakarbid hoolega sõelas voolava vee all, vajadusel küüri need kareda nuustikuga puhtaks. Eemalda karpidelt karvad „habe“, kui neid on. Lase sõelas karpidel nõrguda, et must vesi kõik välja valguks.

Pane rannakarbid vähese külma veega potti. Karbid ei pea olema kõik vees. Vett panna poti põhja nii, et 1/3 karpidest on vees. Lisa loorberilehed. Lase vesi tõusta keema. Arvesta poti valikul sellega, et avanedes vajavad karbid pea 1,5 korda suuremat potti. Kui vesi keema läheb, siis hakkavad karbi avanema, see juhtub umbes 1 minuti jooksul.

Rannakarbid valge veini kastmega

Mitte keeta kauem. Kui karbid on avanenud, siis tuleb pott tulelt võtta ja karbid võib korjata vahukulbiga teise potti, mis on varem kõrvale valmis võetud. Karbid võib valada ka valada sõela, nii, et puljong jääb alles. Karbid võib panna ka kuumakindlasse savipotti. Välja korjata tühjad karbid. Avanenud karbid poolitada ja jätta potti poolikud karbid koos sisuga. Tühjad karbi pooled visata ära. NB! Puljongit läheb vaja kastme jaoks. Kurna puljong veelkord läbi peenema sõela kaussi või tassi, et selles poleks karpide tükke.

Kastme valmistamine

Kui rannakarbid on tulelt võetud valmista kaste. Selleks lisa pannile oliiviõli ja kuumuta see, lisa hakitud sibul ja kuumuta läbi 2-3 min kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa hakitud peterselli lehed ja kuumuta sibulad ja petersell 1 min jooksul segades läbi. Puista pannile jahu ja sega see kiirest hoolega läbi, et ei läheks tükki. Seejärel lisa pannile rannakrapide keedupuljong, vein ja magus paprika pulber või Cayenne’i pipar, sega hästi hoolega ja keeda kastet kergelt segades umbes 5 minutit.

Vala kaste potis olevatele rannakarpidele ja kuumuta need koos umbes 2 min, aeg- ajalt potti raputades läbi. Enne serveerimist jäta karbid koos kastmega mõneks minutiks seisma. Kui rannakarbid on kastmega läbi kuumutatud savipotis, siis võib toidu serveerida koos potiga. Kui on valmistatud metallist potis, siis serveerida karbid taldrikutele nii, et karbid on allpool ja kaste on peal.

Ja siin need on rannakarbid valge veini kastmega

Rannakarbid valge veini kastmega

Rannakarbid on rikkad proteiini poolest ja kuigi võib tunduda, et söödav kogus on väike, siis täidavad nad hästi kõhtu ning hoiavad kõhu ka kaua täis.

Toiteväärtus umbes 80 g kohta: 70 kcal, valku 10,1 g, süsivesikud 3,1 g, kiudaineid 0.0 g, rasva 1,9 g millest küllastunud rasvhappeid  0,4 g, naatrium 243 mg. Suurepärane seleeni (44,8 ug), tsingi (1,6 mg), folaat (42 μg) [22] vitamiin B12 (12 ug) allikas. Andmed: en.wikipedia.org

Kui sind huvitavad veel Vahemere hõrgud maitsed, siis leiad lihtsaid Vahemere maade retsepte siit.

Vaata ka lõhe valmistamise retsepti siit

Loe blogist millised toidud on sinu nahale kasulikud siit.

50 juubel Aastavahetus dieet E621 elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev juubel jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas tähistada sünnipäeva kuidas täita unistusi lendamine maitsetugevdaja Mida toob uus aasta Mindfulness MSD naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev salat sünnipäeva tähistamine tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Lisa kommentaar Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Rabarberi kohupiima kook - rikkalik ja maitsev kook
  • Kõhurasv ja toit - 8 toitu, mis aitavad vähendada kõhurasva
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Maasika-rabarberi kook
  • Juustu-spinatipirukas
  • Minust
  • Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele

Arhiiv

  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 228,960 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Porto – mida teha ja kuhu minna Portugali rannikulinnas Portos?

Porto – mida teha ja kuhu minna Portugali rannikulinnas Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 top kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 top kohta mida külastada Lissabonis

Benidorm – kuurort Vahemere rannikul Costa Blanca rannas

Benidorm – kuurort Vahemere rannikul Costa Blanca rannas

Cinque Terre – 5 imelist keskaegset rannaküla Itaalias

Cinque Terre – 5 imelist keskaegset rannaküla Itaalias

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...