Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
      • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad – 30 minuti retsept
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD 30 MIN RETSEPTID
      • Taco retsept hakklihaga – lihtne 30 min retsept.
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – Vahemere retsept
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magustoidud, magusad retseptid
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õunakook – lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi valmistamine. Mis on Frappé?
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
    Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
    Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
retsept Arepas

Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine

Retsept arepade valmistamiseks. Arepa on suur paks maisijahust valmistatud kook või kotlet, millele saab lisada erinevaid täidiseid vastavalt oma maitsele. Võib teha nii magusaid kui soolaseid. Arepade on ajalugu on pikk ja arvatakse, et see retsept pärineb Kolumbuse ajast. Arepad on populaarsed Colombias, Venezuelas, Peruus ja Boliivias. Igal pool on natuke erinevad variandid, kuid taina valmistamine on põhimõtteliselt sama. Algeselt valmistatid Arepa leotatud jahvatatud maisi tuumadest, kuid tänapäeval valmistatakse maisijahust.

Kuna Arepad on valmistatud hapendamata tainast, siis valmivad seega kiiresti. Suure paksu koogi või kotleti saab lõigata keskelt pooleks ja lisada sisse erinevaid täidiseid.

Traditsiooniline arepa retsept nõuab ainult maisijahu, vett ja soola

Tainast valmistatud kooke saab grillida, küpsetada, praadida, keeta või aurutada. Soovitan proovi erinevaid variante. Lihtsad arepad täidetakse või ja juustuga ja küpsetatakse. Olenevalt soovist saad sinna vahele lisada rohkem täidist ja proovida erinevaid maitseid.

Arepade lisandiks või täiteks sobib kõik mida iganes ise soovid, vastavalt oma maitsele ja eelistustele. Näiteks: juust, kana, sink, vorst, avokaado, sibul, peet, kurk, tomat, määrdejuust, hummus, pesto, krevetid, kala, muna jne.

Arepad on ka hea idee ja lihtne toit kiireks lõunaks või õhusöögiks.

Arepa sobib samuti peolauale ja grillipeole, kus igaüks saab sinna vahele või peale panna lisandeid vastavalt oma maitsele. Ajalooliselt on arepa valmistamise variante väga erinevaid ning erinevate koostisosade kombinatsiooniga.

Lõuna-Ameerika põhjaosas tarbitakse sageli praetud arepasid, mis täidetakse pealt valge juustuga ja serveeritakse praemunaga. Magusalt praetud arepa on veel üks variant, mida sageli valmistatakse suhkrupätsiga ja aniisiga. Venezuela valge juust on teine kate praetud arepadele, mida kombineeritakse fetajuustuga.

Arepa retsept

Valmistamise aeg: 30 min, 100g kohta 255Kcal

Arepa taina koostisained

  • 300 g käesooja vett
  • 200 g eelküpsetatud maisijahu
  • Soovi korral näpuotsaga soola (kuid see ei ole vajalik)
  • Soovi korral toasooja piima /veega siis pooleks kogus
  • 1 sl võid või toiduõli

Eelküpsetatud maisijahu võib olla erinevat tüüpi. Arepade jaoks kasuta PAN-jahu. See on valge pehme maisijahu või valge maisi ja riisijahu segu.

NB! Vaata, et ostad maisijahu mitte maisitärklist! Need on erinevad.

Täpsemalt nimetatakse seda masajahuks

Kuidas valmistada arepade tainas?

Arepa tainas peaks jääma pehme ja kergesti vormitav. Kui see on raske ja liiga paks, siis on ka lõpptulemus raske. Siis on nende maitse tuim ja seedimine keeruline.

Arepade pehme ja maitsvana hoidmiseks sega esmalt pool tassi sooja vett poole tassi täispiima, lõssi või laktoosivaba piimaga (sõltub mis sobib meeldib). Lisa teelusikatäis soola (soovi korral) ja sega. Kui soovid, taina valmistada ilma piimata, siis võta kaks tassi vett.


Kui soovite tainale rohkem maitset lisada, siis lisa 1 sl pehmet võid. Seejärel alusta järk-järgult maisijahu lisamist ja tainast käsitsi segades.

Ärge pange maisijahu kõike korraga, siis muutub tainas sitkeks!

Sega tainast kätega ja lisa jahu jao kaupa

Lõpetage jahu lisamine, kui tainas on ühtlane, kuid siiski pehme ja kergesti vormitav. Kui tunned, et taonas on muutunud liiga kõvaks, lisa natuke vett juurde.

Jälgi, et tainas oleks ühltane, pehme, ilma jahu tükkideta. Tainas peaks olema elastne, kuid mitte kleepuv. Seega kui tainas enam käte külge ei kleepu on ta valmis. Nüüd, kui tainas on valmis jäta see mõneks minutiks seisma ja nö “puhkama-paisuma”.

Lase tainal seista umbes 8-10 min.

Kui tainasse tekivad selle aja jooksul praod, siis on see liiga kuiv ning vaja on lisada natukene vett juurde. Kui tainas on liiga pehmeks ja sellest ei saa palle vormida, siis lisa natukene jahu.

Nüüd kui tainas on valmis siis hakka vormima pätse. Lähene sellele loominguliselt. Võid teha suuremad ja väiksemad pallid, mis vajuta lapikuks. Üldiselt peaks olema koogi paksus umbes 0,5cm enne kui pane küpsema.

Grillitud, küpsetatud või praetud arepad

Arepasid saab küpsetada mitmel erineval viisil, kuid kõige traditsioonilisem meetod on küpsetamine suurel tasasel küpsetusplaadil. Malmpann on selleks kõige parem. Neid saab suvel küpsetada ka grillil või lõkkel.

Arepade grillimiseks on esmalt vaja arepasid õlitatud küpsetusplaadil kõrgel temperatuuril umbes 3-5 minutit mõlemalt poolt pruunistada. Seejärel küpseta neid veel mõlemalt poolt madalamal kuumusel 8-10 minutit. Muidu jäävad nätsked.

Ahjus küpsetades toimi sama moodi. Esmalt pane nad eelsoojendatud ahju kuumale ahjuplaadidel ja küpseta 3-5 minutiks, et kuni nad on ilusad kuldse värviga mõlemalt poolt. Seejärel küpseta neid edasi temperatuuril 170-180C juures 18–20 minutit, kuni need hakkavad kergelt paisuma.

Arepade praadimiseks tuleks need vormida väiksemateks õhemateks kookideks, et need kuumas õlis kiiremini küpseksid. Pannil praadimine on kõige kiirem ja lihtsam meetod. Prae kooke pannil umbes 10 minutit, et krõbedaks maitsvaks kuldpruuniks! NB! Pane õli väga vähe, et arepad ei läheks nätskeks ja õliseks.

Nüüd kui arepad on valmis lisa neile serveerimisel täidis

Ahjus ja grillil küpsetatud arepad saad lõigata pooleks ja toppida täidise sinna vahele. Need on ilusad ja häed näiteks grillpeole. Pannil praetud arepad on õhemad ja siis lisa täidis peale. Võid lisada kohe peale küpsetamist riivitud juustu ja muna. Väga lihtne ja maitsev.

Minul õnnestus arepasid süüa Hispaanias Valencias kui oli ööbimas ühe Venezuelast pärit tüdruku juures.

Need fotod on tema valmistatud arepadest. Täidiseks on tomati ja paprikakastmes praetud vorstiviilud. Väga maitsev ja lihtne.

retsept arepase valmistamine
Retsept kiireks lõunaks või õhtuks - Arepa valmistamine 5
retsept arepas
Retsept kiireks lõunaks või õhtuks - Arepa valmistamine 6
Arepase retsept
Retsept kiireks lõunaks või õhtuks - Arepa valmistamine 7

Traditsiooniline arepa retsept ei sisalda gluteeni ja sobivad inimestele kellel on gluteenitalumatus

Vaata minu lemmik juustus-spinati piruka retsepti siit.

Veel lihtsaid retsepte koos kaloritega ja nädalamenüüga, Vahemere maade maitseid terveks nädalaks leiad e-kokaraamatust siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Lisa kommentaar Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
  • Juustu-spinatipirukas
  • Õunakook - lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
  • E621 maitsetugevdaja - naatriumglutamaat MSG meie toidus
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad - 30 minuti retsept
  • Kuldsed sõnad: „50 -selt elu alles algab …..“
  • Mees, naine ja suhted - 14 lauset, mis tekitavad meestes ebakindlust

Arhiiv

  • september 2023
  • august 2023
  • juuni 2023
  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 274,191 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes
Go to mobile version
 

Loading Comments...