Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept

Rubriigid

Otsi

juustu-spinatipirukas

Juustu-spinatipirukas

Juustu-spinatipirukas, see on minu 19. aasta traditsioon valmistada seda pirukat jõuludeks ja teisteks tähtpäevadeks. Ma ei ole mingi taimetoitlane, söön liha küll ja head sülti hea meelega. Alguse sai selle piruka traditsioon, aga siis, kui sain emaks. Kuna pojal oli mitmete toitude osas allergia ning juhtumis sain sellel ajal ka jõulukingiks hea jõultoitude kokaraamatu, kus oli sees selle piruka retsept. Nii see siis kujuneski meie jõulutoiduks. Juustu-spinatipirukas on minu lemmik pühadepirukas.

Juustu- ja spinatipirukas. 8 inimesele.


Valmistamise aeg kokku umbes 2 h. Kaloreid on ¼ tükis vähemalt 400 kcal.

Tainas:
115 g võid
225 g jahu
1/2 tl sinepipulbrit
1/2 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis soola
115 g riivitud Cheddari juustu
45-60 ml (3-4 sl) külma vett
1 muna, lahti klopitud, määrimiseks

Juustu-spinatipirukas

Täidis:
450 g külmutatud spinatit (sulatada eelmisel päeval üles, saab kiiremini)
1 keskmine sibul, hakkida
225 g kodujuustu, 5% rasvasisaldusega tavaline on kõige parem
2 suurt muna, kloppida lahti
50 g riivitud Parmesani juustu
100 ml kohvikoort
soola, noaotsatäis jahvatatud musakaatpähklit, värskelt jahvatatud musta pipart.

Esmalt valmista tainas.

Haki noaga või ja jahu, kuni moodustub pudrutaoline segu. Sega juurde sinepi- ja paprikapulber, Cheddari juust ja mudi tainas ühtlaseks seguks, lõpuks lisa vesi ja sõku tainas ühtlaselt läbi, vormi palliks. Mähi tainapall toidukilesse ja pane 30 min külmkappi. Kuni tainas on külmikus valmista täidis.

Täidise valmistamine.

Juustu-spinatipiruka täidise valmistamiseks sulata spinat. Kui unustasid spinati sulama panna, siis pane külmutatud spinat kohe pannile ja see sulab seal ka kiiresti. Sulata alguses väiksemal kuumusel, kuid hiljem suurenda kuumust, et vesi aurustuks. Lisa spinatile, mis on pannil, hakitud sibul ja hauta kuni vesi on välja auranud ja sipnat peaaegu kuiv. Kui spinat jääb väga vesiseks, siis saab täidis liiga vedel ja kook ei küpse ära. Pane hautatud spinati ja sibula segu kaussi ja maitsesta muskaatpähkli, näpuotsatäie soola ja musta pipraga. Jahuta ja seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja sega läbi ühtlaseks massiks. Seni on tainas olnud külmas.

Juustu-spinatipirukas läheb ahju ajuplaadile!

Pane ahi soojenema kuni 200C-ni ja pane küpsetusplaat ahju soojenema.
Jaga tainas 2/3 põhjaks ja 1/3 katteks. Rulli 2/3 tainast jahusel tööpinnal lapikuks koogiks ja aseta või või oliiviõliga määritud sakilise servaga koogivormi (23cm läbimõõt). Suru tainas vastu vormi seinu, lõika tainarulliga maha üle vormi ulatuvad servad. Vala täidis vormi. Rulli lahti ülejäänud 1/3 tainast ja kui sul on tainavõre lõikur, lõika sellega koogile peale katteks tainavõre. Minul seda pole ja ma lõikan noaga lihtsalt tainaribad mis asetan kahte pidi tainale nii, et moodustub võrk. Pintselda tainas lahti klopitud munaga.

juustu-spinatipirukas
juustu-spinatipirukas


Aseta koogivormis olev juustu-spinatipirukas ahjus olevale soojale küpsetusplaadile. Küpseta kooki 35-45 min ca 200C juures, või natuke kauem kuni kook on kuldpruun. Ahjust välja võttes aseta kook esmalt jahtuma. Lõika lahti ca 10-15 pärast ahjust välja võtmist.

juustu-spinatipirukas

Aega võtab, aga tasub ära, siin see on juustu-spinatipirukas

juustu-spinatipirukas
juustu-spinatipirukas
juustu-spinatipirukas


Võib süüa kas soojalt või külmalt. Saab külmutada tükkidena sügavkülmikus ja hiljem üles sulatades on täpselt sama hea kui värskelt.

Vaata videost kuidas juustu-spinatipirukat valmistada.

Lihtsaid retsepte jõuludeks ja aastavahetuseks leiad minu e-kokaraamatust siit.

Vaata veel retsepte siit.

Loe jõulde ja aastavahetuse tähistamise kohta siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 70 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
  • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
  • Retseptid
  • Veiseliha pada ubadega
  • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 70 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 146,355 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...