Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
      • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad – 30 minuti retsept
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD 30 MIN RETSEPTID
      • Taco retsept hakklihaga – lihtne 30 min retsept.
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – Vahemere retsept
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magustoidud, magusad retseptid
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õunakook – lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi valmistamine. Mis on Frappé?
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
    Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
    Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Küpsetatud Brie juust, toite jõuludeks, suupisted

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsini moosi ja Kreeka pähklitega on just see eelroog, mis sobib ideaalselt jõuludeks või aastavahetuseks. Kas sa oled enne sellist toitu proovinud? Brie juust on küpsetades väga hea ning selle katte valmistamiseks on erinevaid varient. Võid kasutada erinevaid pähkleid ja ja maitseid. Kuid just see jõvika-apelsinimoosiga variant on väga jõululik ja pidulik. Jõhvika-apelsinimoos annab sellele eelroale just sobiva punase värvi ja mõnusa maitsenoodi.

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsini moosi ja Kreeka pähklitega

Valmistamise aeg 15 min. Kokku koos ettevalmistusega 45 min, 6-8 inimesele.

Koostisained

  • 1 terve Brie juustu (125-150g)
  • 350 g jõhvikad
  • 1 tass suhkrut (võib olla pruun suhkur, aga see ei ole nii magus, siis võib panna seda rohkem või tuleb hapukam moos)
  • apelsini mahl ja riivitud koor
  • 1/3 tassi Kreeka pähkleid, sobivad ka pistaatsia- ja pekaanipähklid.
Küpsetatud Brie juust, toite jõuludeks, jõulutoidud
Küpsetatud Brie juust, toite jõuludeks, jõulutoidud

Valmistamine

Esmalt valmista jõhvikamoos. Moosi peab olema jahtunud, seega võid moosi valmistada juba eelmisel päeval. Moos seisab külmikus kaanega purgis umbes 3 kuud.

Moosi valmistamine

Pane väiksesse kastrulisse jõhvikad, suhkur ja apelsinimahl ning riivi apelsini koor. Apelsini koor riivi siis, kui apelsin on terve ja alles seejärel pressi sellest mahl välja. Kuumuta segu keskmisel kuumusel keemiseni. Hauta moosi umbes 15 minutit või kuni jõhvikad on hakanud puruks minema ja paksenema. Ära lase kõikidel jõhvikatel puruks minna vaid lase pooltel neist terveks jääda. Siis näeb moos efektsem välja. Jahuta moos toatemperatuurini.

Pähklite ette valmistamine

Rösti pähklid ahjus 350C˚ juures umbes 3- 5 minuti pärast jälgige hoolikalt, et nad ei läheks kõrbema, sest see juhtub kiiresti. Võta pähklid ahjust välja kui nad on läinud juba natuke pruuniks. Jahuta pähklid ja haki jämedalt soovi korral. Kreeka pähklite asemel sobivad väga hästi veel pistaatsiapähklid ja pekaanipähklid.

Juustu küpsetamine

Aseta juust kuumakindlale taldrikule või koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Pane terve juust 350 C˚ kuumusesse ahju ja küpseta umbes 10 – 12 minutit. Kuna juust läheb väga järsku pehmeks, siis tuleb see kindlasti enne välja võtta, kui see hakkab sulama. 15 min on juba liiga kaua.

Küpsetatud Brie juust ongi valmis ja nüüd serveeri

Võta juust ahjust välja ja pane peale jõhvikasegu, puista peale Kreeka pähklid. Serveeri õunte, pirnide või kreekeritega. Lase natuke jahtuda, aga serveeri soojalt. Sobib eelroaks aga ka magustoiduks.

See küpsetatud Brie juust on väga efektne söök ja hapukas moos sobib väga hästi juustuga kokku. Moosile võib natuke lisada ka tšillit. See annab veel juurde lisaefekti. Soovitan julgematel proovida moos koos tšilliga, kuid lisage ainult noatsatäis tšillit.

Seda efektset eelrooga võid süüa igal pidupäeval

Kui sa ei ole enne juustu küpsetanud, siis ma soovitan enne õiget pidupäeva teha vähemalt ühel korral see küpsetatud Brie juust endale prooviks. Esimesel korral ei pruugi kohe välja tulla. Sõltub ahjust kaua hoida, ning juust tuleks ahjust enne välja võtta, kui see hakkab laiali sulama. Serveerida ja süüa kohe soojalt.

Kui sa teed 1-2 x selle juustu valmistamise läbi, siis saad aru millal on sinu ahjuga õige aeg juust välja võtta ning millal on õige aeg lahti lõigata.

Natuke tahab ta tahenemist, kuid mitte liiga kaua, siis läheb juust kõvaks tagasi.

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga

Sarnaseid ilusaid ja huvitavaid retsepte jõuludeks ning aastavahetuseks leiad veel e-kokaraamatust siit. Jõulud on pikad pühad ja ega igal päeval ei söö sülti ja sealiha ning verivorsti.

Jõulutoitude raamatu leiad siit:

Toite jõuludeks ja aastavahetuseks. E-kokaraamat.

Minu lemmiku jõulutoit on juustu-spinati pirukas. Selle retsepti leiad siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
  • Juustu-spinatipirukas
  • Õunakook - lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
  • E621 maitsetugevdaja - naatriumglutamaat MSG meie toidus
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad - 30 minuti retsept
  • Kuldsed sõnad: „50 -selt elu alles algab …..“
  • Mees, naine ja suhted - 14 lauset, mis tekitavad meestes ebakindlust

Arhiiv

  • september 2023
  • august 2023
  • juuni 2023
  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 274,191 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes
Go to mobile version
 

Loading Comments...