Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
      • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad – 30 minuti retsept
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD 30 MIN RETSEPTID
      • Taco retsept hakklihaga – lihtne 30 min retsept.
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – Vahemere retsept
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magustoidud, magusad retseptid
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õunakook – lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi valmistamine. Mis on Frappé?
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
    Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
    Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Maasika-rabarberikook muretaina põhjal

Maasika-rabarberi kook

Maasika-rabarberi kook muretaina põhjal biskviidikattega. Klassika, mida ilmselt on iga koogiküpsetaja on oma elus teinud. Kevad on see aeg, kui rabaraberid lihtsalt kutsuvad endast kooki valmistama. Nii ka mina, igal kevadel tuleb ikka ja jälle teha üks mõnus rabarberikook.

Kuna mulle meeldib toitudega katsetada, siis ma vaatan uurin retsepte siit ja sealt ja proovin midagi ise lisada või muuta, et saada natuene teistsugust tulemust. Seekord otsustasin panna kokku rabarberid ja maasikad. Kuna rabarber on üsna hapu, siis mõtlesin, et oleks hea neile lisada tasakaalustamiseks natukene maasikaid. Tulemus tuli välja hea, päris magus ja mahlane, kuigi suhkrut ma palju ei lisanud.

Maasika-rabarberikook muretaina põhjal, biskviitkattega

Maasika-rabarberikook biskviidikattega on klassika ja seda on imelihtne valmistada. Esmalt tuleb valmis teha tainas ja panna see mõeks ajaks külmikusse tahenema. Seejärel on paras aeg valmistada ette täidid. Pesta, koorida ja tükeldada rabarberid ja pesta maasikad. Allpool on toodud täpsemad juhised koogu valmistamiskes.

Koostisained

Muretainas

  • 1 muna
  • 150 g taluvõid 82% ilma soolata
  • 100 maitsestamata paksemat biojogurtit või Kreeka jogurtit
  • 250 g või rohkem jahu (sõltub jogurti pakusesest)
  • noaotsatäis soola
  • 1 tl suhkrut
  • soovi korral võib lisada 1 tl soodat

Vahusta toasoe või koos suhkru ja soolaga, lisa muna ja sega ühtlaseks, lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa 1/2 jahu ja sega ühtleaseks. Võid lisada jahu sisse 1tl söögisoodat. Siis tuleb tainas paksem ja kerkib. Seejärjel lisa veel jahu juurde kuni tainas tuleb kausiservade ja lusika või käte küljest lahti. Mina segan tainast kätega ja tainas on paras siis, kui jahu käte küljest lahti tuleb. Vormi tainast pall, mähi sellele ümber toidukile ja pane külmikusse. Minimaalne seismise aeg on 30 min, aga võib kasutada ka järgmisel päeval. Samuti võib teha tainast suurema koguse valmis ja pool näitkes sügavkülma panna ja kasutada järgmisel korral. Näiteks, kui soovite ära kasutada tervet võipakki :).

Täidis

  • 1 tass puhastatud, kooritud ja umbes 1 cm paksusteks tükkideks tükeldatud rabarbereid
  • 1 tass pestud ja neljaks lõigatud maasikaid
  • 2 sl pruuni Demerara suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli

Pese, koori ja tükelda rabarberid ning pane kaussi, lisa neile suhkur ja kaneel ja sega läbi. Maasikad pese, aga ära neid veel tükelda. Maasikad lõika neiljaks vahetult enne koogi peale panemist.

Nüüd, kui muretainas on külmikus natukene tahenenud võta see välja ja suru pall lapikuks ning rulli kas tainarulliga lamedaks vastavalt oma koogivormile. Mina kasutasin 24cm ümarat klaasvormi, et kook jääks ilusama ümara kujuga ja pidulikum. Selleks, et kooki sealt kindlasti tervena kätte saada panin ma vormi alla võiga määritud küpsetuspaberi. Ehk siis lõikasin välja vormi põhja suuruse ümara küpsetuspaberitüki. Määrisin selle võiga kokku (võib kasutada ka light oliiviõli või taimeõli). Seejärel panin oma lapikuks surutud tainakoogi paberile ning surusin selle kätega laiakas vastavalt paberi suurusele. Kuna peale tuleb biskviitkate, siis keerake muretaina servad kindlasti vormi servadeni üles. Muidu valgub biskviittainas liiga alla. Enne ahju panemist tee kahvliga tainasse augud. Pane tainapõhi eelsoojendatud ahju 180C° juures küpsema ja küpseta umbes 15 min kuni tainas on helepruun.

Muretaina põhi
Maasika-rabarberikook

Biskviittaina valmistamine

Valmista klassikaline biskviittainas. Mina tegin 3 munaga kuna vorm on väike ja munad olid suured. Kui teed terve ahjuplaaditäie kooki, siis on parast teha ilmselt 5 munaga. Tegin kõige lihtsama variandi, kus vahustasin munad suhkruga koos kollase ja valgega koos ühtlaseks ja seejärel lisasin jahu.

Biskviittaina koostisained

  • 3 – 4 külmikust võetud muna (külmad vahustuvad paremini)
  • vastavalt 3 – 4 sl valget suhkrut
  • vastavalt 3 – 4 sl eriti head nisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmista tainas järgmisel. Vahusta külmad munad ja suhkur kõvaks valgeks vahuks. Lisa supilusika kaupa jahu (soovitav lasta jahu läbi sõela, siis ei lähe see tükki). Sega jahu tainasse ettevaatlikult tainalabidaga segades. Lisa tainas kohe koogile.

Nüüd, kui muretainas on ahjus helepruuniks küpsenud, võta see ahjust välja ja lisa peale rababerid. Rabarberitest on selleks ajaks välja valgunud mahl ning tõsta rabarberid koogile ilma vedelikuta. Muidu läheb kook liiga nätskeks. Seejärel lisa tükeldatud maasikad ja vala peale biskiviittainas.

Küpseta kooki ahjus 170 C° juures umbes 15-25 min vastavalt koogi paksusele ja ahjule. Selleks, et biskviit kokku ei langeks ära tee ahju ust lahti vaata läbi akna. Kui kook on juba kuldpruun võid ettevaatlikult ahjuukse avada ja proovi mingi puupulgaga (küpsetusvarras, hambaork), kas kook on seest küps. Kuna maasikad ja rabarberid on mahlased, siis võib kook seest jääda nätskeks.

Maasika-rabarberikook muretaina põhjal
Maasika-rabarberikook muretaina põhi
rabraberikook biskviitkook

Tõsta maasika-rabarberikook ahjust välja ja jäta 5-10 minutiks jahtuma. Seejärel tõsta kook koos paberiga ahjuvormist välja. Lase koogil jahtuda ja seista, et sisu taheneks. Seejärjel lõika kook tükkideks ja serveeri kas jäätise, vahukoore, vaniljekreemi, kohupiima, Keeka jogurti või kondenspiimaga.

Minul on maasika-rabarberikook serveeritud kondenspiimaga 🙂

Maasika-rabarberikook
Maasika-rabarberi kook 8

Vaata ka Inglise einemuffinite retsepti siit.

Veel minu maitsvaid ja lihtsaid retsepte leiad e-raamatutest siit.

Kui soovid teada, kuidas süüa hästi ja hoida oma kehakaal normis, siis loe blogist siit

Smuuti on hea organimsi turgutaja ja laadia ning kasulik igal aastajal – 12 põhjust miks juua smuutit siit.

Inspiratsiooni hommikusöökidest leiad minu hommikusöökide raamatust siit:

60 hommikusööki – toitvad ja tervislikud hommikusöökide retseptid

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
  • Juustu-spinatipirukas
  • Õunakook - lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
  • E621 maitsetugevdaja - naatriumglutamaat MSG meie toidus
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad - 30 minuti retsept
  • Kuldsed sõnad: „50 -selt elu alles algab …..“
  • Mees, naine ja suhted - 14 lauset, mis tekitavad meestes ebakindlust

Arhiiv

  • september 2023
  • august 2023
  • juuni 2023
  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 274,191 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes
Go to mobile version
 

Loading Comments...