Ise tehtud jäätis on alati parem, kui poest ostetud ning jäätise tegemine võib olla lihtsam, kui sa oskad arvata. Kui sa hakakd ise valmistama jäätist, siis vali puhtad toiduained, kõige paremad on oma aias kasvanud maasikad või muud marjad. Kui tahad teha jäätist mustadest või punastest sõstardest, siis kasuta läbi marjapressi aetud mehu. Väga hea on see jäätis mangoga. Banaani-mangojäätise valmistamiseks võid kasutada mangopüreed, mida on enamus poodides saada
Banaani-marjajäätise koostisained
Koostisaineid kokku 4. Valmistamise aeg 10 min. Kogus 6-le. Valmiskogus umbes 750 ml.
- 1 tass (220 g) maasikaid või 150- 200 ml muude marjade püreed. Väga hea on mangopüree, samuti sobib ka karusmaja püree või vähekeedetud moos. Sobivad ka mustikad.
- 2 banaani
- 150 ml – 1/2 purki suhkruga kondenspiima
- 100-150 ml mandli-, kookose või muud taimset jooki (piima), sõltub mis maitse sulle rohkem meeldib
Kui kasutad kookospiima, siis arvesta, et kookose maitse on küllaltki domineeriv ning see võib võtta vähemaks maasikate maitse. Punane ja must sõstar on ise väga intsensiivse maitsega ja kookospiim just mahendab nende maitse tugevust. Seega on minu soovitus: kasutada mandlipiima, siis kui teed jäätist maasikatega.
NB! suhkrut ei ole vaja lisad kui kasutad suhkruga kondenspiima.
ARVESTA, ET PUNASED JA MUSTAD SÕSTRAD ON HAPUMAD, KUI TEED JÄÄTIST NENDEST, SIIS TULEB HAPUKAM MAITSE, AGA JÄÄTISE VÄRV ON KA SIIS VÄGEVAM JA ERKASM
Jäätise valmistamine
Pane koostisained blenderisse või saumikeseri kannu. Kõige alla banaanitükid, siis maasikad või marjapüree, kondenspiim ja mandlipiima vastavalt vajadusele, et ei oleks liiga paks ega liiga vedel. Blenderda segu ühtlaseks kuni see läheb vahule. Vala segu väikestesse vormidesse, vahvlitopsidesse või ühte suuremasse vormi. Selleks sobib hästi mõni tühjaks saanud plastikus jäätisetops umbes 700ml.
Pane jäätis sügavkülma ja lase sellel sügavkülmas seista vähemalt 6 tundi. Serveeri jäätis koos maasikate, mustikate ja röstitud mandlilaastudega. Kaunistuseks sobivad samuti kookoshelbed ja mündilehed.
Minul läks see jäätis sügavkülmas päris kõvaks ja pidin võtma selle enne söömist välja ja hoidma mõnda aega tavalises külmikus, et saaksin jäätist serveerida.
Kellele kookoshelbed ei sobi või ei meeldi, siis küpsisepuru on ka väga hea peale raputamiseks ja annab jäätisele ilusa välimuse.
Siin see on – ise tehtud jäätis!

Ise tehtud jäätis on alati tervislikum, kui poest ostetud jäätis
Jäätist võite valmistada ka lihtsalt kookoskreemist ja kondenspiimast, murakatest, mustikatest ja muudest marjadest. Banaan on alati hea koostisaine, mis hoiab jäätist paremini koos ja paksemana.
Tevislikke smuutisid, salateid ja toite köögiviljadest leida minu e-kokaraamatutest siit.
Lase oma fantaasial lennata ja tee katset – proovi uusi maitseid!
Suviseid salateid ja salateid pidulauale leiad siit.
Loe blogist milliseid toiduained süüa, et sinu nahk oleks särav ja ilus. Vaata edasi siit.
50 juubel Aastavahetus dieet elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev juubel jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas tähistada sünnipäeva kuidas täita unistusi lendamine Mida toob uus aasta Mindfulness MSD naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev rituaalid salat sünnipäeva tähistamine tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta