Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
      • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad – 30 minuti retsept
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD 30 MIN RETSEPTID
      • Taco retsept hakklihaga – lihtne 30 min retsept.
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – Vahemere retsept
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magustoidud, magusad retseptid
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õunakook – lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi valmistamine. Mis on Frappé?
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
    Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
    Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Lõhe valmistamine

Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega

Lõhe valmistamine on üldjuhul kindla peale minek. Kui tahad pakkuda midagi reede õhtul ootamatult külla tulevatele sõpradele, siis tee lõhet. Lõhe on tänuväärne veel seetõttu, et see valmib kiirest. Lõhe valmistamine võtab üldjuhul aega 35- 40 min koos ettevalmistus ajaga.

Üldjuhul on lõhet keeruline untsu keerata. Kes aga ei ole enne lõhet küpsetanud, siis mõned näpunäited lõhe või ka forelli küspetamiseks.

Lõhe valmistamine.

  1. Võta kala külmkapist vähemalt 30 min enne valmistamist välja.
  2. Ära kunagi pese lõhet ega forelli, vaid pühi see puhtaks ja kuivaks köögipaberiga.
  3. Pane maitsestatud kala alati eelsoojendatud ahju.
  4. Lõhe küpsetamiseks on paras kuumus üldiselt 170C ja aeg 25-30 minutit. Viimased 5 min võid lasta küpseda ventilaatoriga (kui ahjul on ventilaator).
  5. Grillrežiimil küpseta kala 20-25 min.
  6. Kui kala on küpsenud võta see vähemalt 2-3 min jooksul ahjust välja, et see ei hakkaks kuivama vaid jääks mahlaseks.

Väikese vürtsiga ahjulõhe sfranikarulitega.

Vaata retsepti allpool

Koostisained.

  • Vaja läheb lõhe liblikfileed, nii mitu tükki kui mitu inimest on. Võib olla koos nahaga, nahaga kala jääb mahlasem.
  • Tšilliõli (extra virgin oliiviõli), millele on lisatud tšillipipart.
  • Roospipart (soovi korral).
  • Meresoola, valget pipart.
  • Väiksemaid kartuleid. Igale inimesele umbes 2 kartulit.
  • Soovi korral erinevaid köögivilju (paprika, pastinaak, Brüsseli kapsas)
  • Iga inimesele 3 – 4 kirsstomatit.
  • Extra virgin oliiviõli.

Pühi kala puhtaks köögipaberiga ja pane küpsetusvormi. Soovitav on kasutada klaasvormi või keraamilist vormi. Vala iga fileetüki peale tšillimaitselist õliiviõli (1 sl ühe tüki jaoks). Jahvata peale pipart ja soola. Keera tükid teistpidi ja maitsesta teine pool sama moodi. Kui soovid või peale puistata roospipart. Jäta fileetükid ahjuvormi tõmbama seniks kuni pesed ja koorid kartulid.

Pese kartulid ja koori, lõika kartulid pooleks või neljaks, sõltuvalt kartuli suurusest. Arvesta, et kartulid küpseksid ahjus ära samuti 30 minutiga.

Lõhe valmistamine

Vala kartulitele õli, jahvata soola ja pipart ja sega läbi ning vajadusel jahvata veel soola ja pipart. Puista kartulitele peale safrani.

Lisandiks ahjukartulid safraniga ja kirsstomatid.

Pane kala ja kartulid eelsoojendatud ahju küpsema. Küpseta 170C juures grillrežiimil 20 min. Lisa juurde pestud ja soovi korral poolitatud kirsstomatid ja küpseta veel 5 min grillrežiimil või ventilaatoriga, kui su ahjul see on. Lase küpsenud kalal ahjus 2 min seista ja tõsta välja.

Lõhe valmistamine.
Lõhe liblikfilee safranikartulitega

Serveeri ja söö kohe. Lõhe kõrvale võib ahju panna veel erinevaid köögivilju, Brüsseli kapsast, porgandit, pastinaaki, paprikat, muskaatkõrvitsat, küüslagu küüni (soovitan panna koos koortega).

Soovi korral sobib kõrvale lisandiks veel mõni kergema lehtsalat: hernevõrsed, kresssalat, lutserniidud. Hästi sobib ka keedetud brokkoli. Brokkolile ja salatile võid lihtsal peale niristada natukene extra virgin oliivuõli. Tomatile jahvata pipart peale siis kui serveerid ja lisa natukene oregaanot või punet.

Yummy lõhe ongi valmis!

Lõhe valmistamine
Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega 5

Kui soovid midagi põnevamat teha kanast, siis leiad minu lemmiku itaaliapärase ahjukana retsepti Pancetta ja fenkoliga siit.

Ahjukana Pancetta ja fenkoliga

Lihtsaid retsepte ja Vahemere maade maitseid koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leiad minu e-kokaraamatust siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat

Kergeid ja maitsvaid toite, snäkke ja suupisteid, magusta ja veel retsepte kala valmistamisek (tuunikala, mõõkkala, ja rannakarpide valmistamise retseptid) kas jõuludeks, aastavahetuseks või mõneks muuks tähtpäevaks leiab e-kokaraamatust siit

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Inglise einemuffinid - hea hommikusöök on hea päeva algus
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Väikesed paksud pannkoogid, vanaema pannkoogi retsept.
  • Juustu-spinatipirukas
  • Õunakook - lihtne õunakook keefiriga ja kaneeliga
  • E621 maitsetugevdaja - naatriumglutamaat MSG meie toidus
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Krõbedad kanatiivad või kana poolkoivad - 30 minuti retsept
  • Kuldsed sõnad: „50 -selt elu alles algab …..“
  • Mees, naine ja suhted - 14 lauset, mis tekitavad meestes ebakindlust

Arhiiv

  • september 2023
  • august 2023
  • juuni 2023
  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 274,191 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Veneetsia – 12 soovitust kuhu minna ja mida teha Veneetsias.

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Los Angeles California – 7 soovitust kuhu minna mida teha

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Cascais Portugal – miks minna ja mida teha Cascais?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Porto – Portugal. Mida teha kuhu minna Portugalis Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 kohta mida külastada Lissabonis

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes
Go to mobile version
 

Loading Comments...