Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
    • Kartuli-juustukroketid – Hash Browns retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiimaga
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magusad toidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Õuna-kaneelikook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee safranikartulitega
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
    Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
    Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
  • Maasika-rabarberikook
    Maasika-rabarberikook

Rubriigid

Otsi

Veiseliha pada ubadega

Veiseliha pada ubadega

Veiseliha pada ubadega on lihtne roog, mida võib potitäie valmis teha ja siis erinevate lisanditega serveerida. Üldiselt ei soovita ma söögi soojendamist, kuid midagi pole teha. Kui ikka terved nädalad on vaja kodus lastele või endale süüa teha ja samal ajal ka tööd teha, siis pole muud varianti. Tunnisan ausalt, et ka minul pole võimalik terveid päevi kokkamisega tegeleda. Seetõttu teen ka mina vahel portsu sööki valmis ning järgmistel päevadel soojendan.

Veiseliha pada on just selline pajaroog, mida on hea valmis teha, siis järgmisel päeval soojendada ja erinevate lisanditega serveerida. Analoogne roog on minu teine lemmik Chilli con Carne ehk tõlkes liha tšilliga, mis on valmistatud veisehakklihast.

Veiseliha pada ubadega

Koostisained

  • 400 – 500 g kvaliteetse rohuveise lõikeid (sobib böfstrooganov)
  • 400 g (1 purk) punaseid Kidney ube (võib olla konserv, aga kellel aega võib ka ise teha)
  • 400 – 500 g tomatipastat või purustatud tomateid (sobib ka konserv)
  • 200 g (1/2 pakki) külmutatud aedube (võivad olla ka värsked, aga neid on vaja siis enne kupatada)
  • 4 küüslaugu küünt, 1 väiksem sibul, natukene tšillipipart (soovi korral), 1/2 tl jahvatatud paprikapulbrit, oreganot, musta pipart, soola, extra virgin oliiviõli, peterselli (soovi korral või kui on).

Valmistamine

Lase õli paksema põhjaga potis soojaks. Lisa tükeldatud küüslauk ja sibul. Hauta neid kaane all 3 min. Jälgi, et ei läheks pruuniks vaid jääksid läbipaistvad. Lisa õlisse tšillit, paprikat, sega läbi ja lisa toatemperatuuril hoitud lihalõiked, sega läbi ja lase pruunistuda. Pruunistamiseks pane kuumus natukene suuremaks.

Liha tuleb niikaua ilma kaaneta pruunistada kuni lihast vedelik välja tuleb ja jääb ainult õli ja liha. Siis lisa Kidney oad, tomatipasta ja külmutatud oad. Oota kuni pada hakkab podisema ja siis võta kuumust vähemaks. Lisa oregano (pune) ja kui soovid ka peterselli. Samuti võid nüüd lisada soola ja pipra.

Hauta pada vaiksel kuumusel kaane all potis 30 minutit. Võid vahepeael natukene segada, et pada põhja ei hakkaks, kuid kui hautada vaiksel tulel ja elektripliidil, siis pada ei tohiks põhja hakata.

Kui veiseliha pada on pandud hauduma, siis on paras aeg ka panna keema riis. Soovitan kasutaad pruuni või punast riisi. Nendega peab arvestama, et pruun ja punane riis keevad 35 minutit.

Kui veiseliha pada on haudumise lõpetanud tõsta pott tulelt ja lase veel 5 – 8 min sellel kaane all seista. Seni on sul saanud valmis ka riis. Lase riisil samuti mõni minut jahtuda ja siis serveeri parajad portsjonid taldikutele. Dekoratsiooniks riputa serveerimisel peale peterselli. Hästi sobivad peale raputamiseks ja maitse poolest ka seesamiseemned. Seesamiseemneid on soovitav eelnealt röstida, siis omandab organism neis olevaid mineraalaineid paremini.

Veiseliha pada ubade ja riisiga

Veiseliha pada on väga valgurikas ja toitev eriti koos ubadega.

Sellest söögist püsib kõht pikema aega täis. Järgmisel päeval võid keeta juurde kas pastat, samuti sobib see söök a hautatud toortatra või tatraga ning loomulikult kartuliga.

Vaata veel lihtsaid retsepte koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga e-kokaraamatust siit.

Lihtsa retsepti lõhe valmistamiseks leiad siit.

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 63 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 49,214 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2022 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
 

Loading Comments...