Veiseliha pada ubadega on lihtne roog, mida võib potitäie valmis teha ja siis erinevate lisanditega serveerida. Üldiselt ei soovita ma söögi soojendamist, kuid midagi pole teha. Kui ikka terved nädalad on vaja kodus lastele või endale süüa teha ja samal ajal ka tööd teha, siis pole muud varianti. Tunnisan ausalt, et ka minul pole võimalik terveid päevi kokkamisega tegeleda. Seetõttu teen ka mina vahel portsu sööki valmis ning järgmistel päevadel soojendan.
Veiseliha pada on just selline pajaroog, mida on hea valmis teha, siis järgmisel päeval soojendada ja erinevate lisanditega serveerida. Analoogne roog on minu teine lemmik Chilli con Carne ehk tõlkes liha tšilliga, mis on valmistatud veisehakklihast.
Veiseliha pada ubadega
Koostisained
- 400 – 500 g kvaliteetse rohuveise lõikeid (sobib böfstrooganov)
- 400 g (1 purk) punaseid Kidney ube (võib olla konserv, aga kellel aega võib ka ise teha)
- 400 – 500 g tomatipastat või purustatud tomateid (sobib ka konserv)
- 200 g (1/2 pakki) külmutatud aedube (võivad olla ka värsked, aga neid on vaja siis enne kupatada)
- 4 küüslaugu küünt, 1 väiksem sibul, natukene tšillipipart (soovi korral), 1/2 tl jahvatatud paprikapulbrit, oreganot, musta pipart, soola, extra virgin oliiviõli, peterselli (soovi korral või kui on).
Valmistamine
Lase õli paksema põhjaga potis soojaks. Lisa tükeldatud küüslauk ja sibul. Hauta neid kaane all 3 min. Jälgi, et ei läheks pruuniks vaid jääksid läbipaistvad. Lisa õlisse tšillit, paprikat, sega läbi ja lisa toatemperatuuril hoitud lihalõiked, sega läbi ja lase pruunistuda. Pruunistamiseks pane kuumus natukene suuremaks.
Liha tuleb niikaua ilma kaaneta pruunistada kuni lihast vedelik välja tuleb ja jääb ainult õli ja liha. Siis lisa Kidney oad, tomatipasta ja külmutatud oad. Oota kuni pada hakkab podisema ja siis võta kuumust vähemaks. Lisa oregano (pune) ja kui soovid ka peterselli. Samuti võid nüüd lisada soola ja pipra.
Hauta pada vaiksel kuumusel kaane all potis 30 minutit. Võid vahepeael natukene segada, et pada põhja ei hakkaks, kuid kui hautada vaiksel tulel ja elektripliidil, siis pada ei tohiks põhja hakata.
Kui veiseliha pada on pandud hauduma, siis on paras aeg ka panna keema riis. Soovitan kasutaad pruuni või punast riisi. Nendega peab arvestama, et pruun ja punane riis keevad 35 minutit.
Kui veiseliha pada on haudumise lõpetanud tõsta pott tulelt ja lase veel 5 – 8 min sellel kaane all seista. Seni on sul saanud valmis ka riis. Lase riisil samuti mõni minut jahtuda ja siis serveeri parajad portsjonid taldikutele. Dekoratsiooniks riputa serveerimisel peale peterselli. Hästi sobivad peale raputamiseks ja maitse poolest ka seesamiseemned. Seesamiseemneid on soovitav eelnealt röstida, siis omandab organism neis olevaid mineraalaineid paremini.


Veiseliha pada on väga valgurikas ja toitev eriti koos ubadega.
Sellest söögist püsib kõht pikema aega täis. Järgmisel päeval võid keeta juurde kas pastat, samuti sobib see söök a hautatud toortatra või tatraga ning loomulikult kartuliga.
Vaata veel lihtsaid retsepte koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga e-kokaraamatust siit.
Lihtsa retsepti lõhe valmistamiseks leiad siit.