Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
    Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga

Rubriigid

Otsi

Veiseliha pada ubadega

Veiseliha pada ubadega

Veiseliha pada ubadega on lihtne roog, mida võib potitäie valmis teha ja siis erinevate lisanditega serveerida. Üldiselt ei soovita ma söögi soojendamist, kuid midagi pole teha. Kui ikka terved nädalad on vaja kodus lastele või endale süüa teha ja samal ajal ka tööd teha, siis pole muud varianti. Tunnisan ausalt, et ka minul pole võimalik terveid päevi kokkamisega tegeleda. Seetõttu teen ka mina vahel portsu sööki valmis ning järgmistel päevadel soojendan.

Veiseliha pada on just selline pajaroog, mida on hea valmis teha, siis järgmisel päeval soojendada ja erinevate lisanditega serveerida. Analoogne roog on minu teine lemmik Chilli con Carne ehk tõlkes liha tšilliga, mis on valmistatud veisehakklihast.

Veiseliha pada ubadega

Koostisained

  • 400 – 500 g kvaliteetse rohuveise lõikeid (sobib böfstrooganov)
  • 400 g (1 purk) punaseid Kidney ube (võib olla konserv, aga kellel aega võib ka ise teha)
  • 400 – 500 g tomatipastat või purustatud tomateid (sobib ka konserv)
  • 200 g (1/2 pakki) külmutatud aedube (võivad olla ka värsked, aga neid on vaja siis enne kupatada)
  • 4 küüslaugu küünt, 1 väiksem sibul, natukene tšillipipart (soovi korral), 1/2 tl jahvatatud paprikapulbrit, oreganot, musta pipart, soola, extra virgin oliiviõli, peterselli (soovi korral või kui on).

Valmistamine

Lase õli paksema põhjaga potis soojaks. Lisa tükeldatud küüslauk ja sibul. Hauta neid kaane all 3 min. Jälgi, et ei läheks pruuniks vaid jääksid läbipaistvad. Lisa õlisse tšillit, paprikat, sega läbi ja lisa toatemperatuuril hoitud lihalõiked, sega läbi ja lase pruunistuda. Pruunistamiseks pane kuumus natukene suuremaks.

Liha tuleb niikaua ilma kaaneta pruunistada kuni lihast vedelik välja tuleb ja jääb ainult õli ja liha. Siis lisa Kidney oad, tomatipasta ja külmutatud oad. Oota kuni pada hakkab podisema ja siis võta kuumust vähemaks. Lisa oregano (pune) ja kui soovid ka peterselli. Samuti võid nüüd lisada soola ja pipra.

Hauta pada vaiksel kuumusel kaane all potis 30 minutit. Võid vahepeael natukene segada, et pada põhja ei hakkaks, kuid kui hautada vaiksel tulel ja elektripliidil, siis pada ei tohiks põhja hakata.

Kui veiseliha pada on pandud hauduma, siis on paras aeg ka panna keema riis. Soovitan kasutaad pruuni või punast riisi. Nendega peab arvestama, et pruun ja punane riis keevad 35 minutit.

Kui veiseliha pada on haudumise lõpetanud tõsta pott tulelt ja lase veel 5 – 8 min sellel kaane all seista. Seni on sul saanud valmis ka riis. Lase riisil samuti mõni minut jahtuda ja siis serveeri parajad portsjonid taldikutele. Dekoratsiooniks riputa serveerimisel peale peterselli. Hästi sobivad peale raputamiseks ja maitse poolest ka seesamiseemned. Seesamiseemneid on soovitav eelnealt röstida, siis omandab organism neis olevaid mineraalaineid paremini.

Veiseliha pada ubade ja riisiga

Veiseliha pada on väga valgurikas ja toitev eriti koos ubadega.

Sellest söögist püsib kõht pikema aega täis. Järgmisel päeval võid keeta juurde kas pastat, samuti sobib see söök a hautatud toortatra või tatraga ning loomulikult kartuliga.

Vaata veel lihtsaid retsepte koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga e-kokaraamatust siit.

Lihtsa retsepti lõhe valmistamiseks leiad siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 71 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Leia aega iseendale ja naudi hetke.
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Retseptid
  • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
  • Maasika-rabarberikook

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 71 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 147,599 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...