Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega

Rubriigid

Otsi

Köögiviljasalat

Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga

Köögiviljasalat on just paras suvelõpu toit, et ennast vitamiinidega laadida. Ma ei saa öelda, et see oleks kõige lihtsam salat ja tema valmistamisega läheb natukene rohkem aega, kui lehtsalati valmistamisega. Soovitan seda salatit proovida alternatiivina kartulisalatile.

Niisiis värviline köögiviljasalat, kaunistuseks hakitud murulauk

Kogus 4 inimesele. Valmistamise aeg 45 min + 1 tund külmikus seismiseks. Üks portsjon 255 kcal.

Retsepti päritolumaa on Hispaania.

Koostisained

  • 4 keskmist või pigem väiksemapoolset kartulit
  • 2 keskmist porgandit või 4 väiksemat porgandit
  • 1 punane paprika
  • 1 roheline paprika
  • 100 g rohelisi herneid (kas värskeid või külmutatuid)
  • Kastme jaoks
  • 1 muna
  • ½ sidruni mahl
  • Extra virgin oliiviõli, soola, pipart
  • Soovi korral 1 tl Dijoni sinepit

Valmistamine

Pese porgandid, kartulid ja paprika. Laota köögiviljad tervetena koos koortega ahjuplaadile, jahvata peale soola ja pipart ning piserda üle õliga. Pane köögiviljad eelsoojendatud ahju ja küpseta neid 180C juures 30 minutit. Võta ära paprikad ja jäta kartulid ja porgandid veel 5 minutiks küpsema. Seejärel võta ära porgandid ja jäta kartulid veel 15 – 20 min küpsema. Koori kõik köögiviljad ja lõika kartulid ja porgandid kuubikuteks ning paprika kangideks ja sega omavahel need kokku.

Samal ajal, kui paned osad köögiviljad ahju, keeda ära herned. Keeda herneid koos kaunadega 2 min kergelt soolases vees. Nõruta sõelas, oota kuni need jahtuvad ja eemalda herned kaunadest.

Valmista ise kastmeks majonees 1 munakollasest, ½ sidruni mahlast ja õlist. Maitsesta soola ja pipraga, kes soovib vürtsikamat majoneesi võib lisada 1 tl kanget (Dijoni) sinepit. Majoneesi valmistamise retsept on toodud allpool.

Sega salatile juurde herned ja majonees ning sega salat omavahel läbi. Pane salat 1 tunniks külmikusse seisma.

Köögiviljasalat ongi valmis

Köögiviljasalat

Tükelda murulauk ja pane see ühte kaussi või tassi ja vala peale 1 sl oliiviõli. Sega murulauk õliga läbi ja jäta 3 minutiks seisma. Serveeri salat koos murulaugu kastmega.

See köögiviljasalat on külmalt söömiseks.

Valmista majonees järgmiselt

Majoneesi valmistamisel vahusta esmalt munakollane, siis sega 1 sl sidruni mahla ja sinepiga kuni see on homogeenne mass, seejärel lisa vähehaaval nõristades oliiviõli. Kui mass on oliiviõliga segunenud lisa ülejäänud sidruni mahl, sool, pipar ja mikserda veelkord läbi ühtlaseks massiks. Mõnest kohast olen lugenud, et extra virgin oliiviõli teeb majoneesi mõruks. Mina tegin sellega ja ei teinud mõruks, samuti kasutavad hispaanlased majoneesi valmistamiseks extra virgin oliiviõli. Võib vahustada saumikseriga, ei pea tegema käsitsi. Majoneesi võite valmistada suurema koguse järgmisteks kordadeks kasutades 2 munakollast.

Mõned kasulikud nipid

Mina lõikasin kartulid sektoriteks ja porgandid rõngastest viiludeks, sest mul olid üsna väikesed porgandid. Kartuleid ja porgandeid ei koorinud, kuna need oli värsked ja koor oli õhuke. Samuti on minu meelest koorega küpsetatud köögiviljad palju parema ja ehedama maitsega. Ma tegin paprika enne tükkideks, aga arvan, et tervelt on neid parem küpsetada ja pärast koorida. Tervetel paprikatel saate südame seest nii, et surute selle pöialdega tagant sisse ja siis urgitsete välja. Paprika jääb terve, aga süda ja seemned väljas.

Samuti panin ma ahju küpsema mõned porgandid ja kartulid rohkem, et neid mingis muus söögis järgmisel korral kasutada.

NB! Nipp: kauntega keedetu herneid on palju kergem puhastada kui täiesti tooreid herneid.

Vahepeal, kui salat ühe tunni külmikus seisis, sõin mina ära ahjus küpsetatud 2 liigset porgandit ja need olid väga head niisama süüa, krõmpsud ja mõnusad ning tänu piprale natuke vürtsikad. Tunnistan, et ei olnud varem ahjus porgandeid küpsetanud. See on väärt idee küpsetada porgandeid soola ja pipraga natuke ahjus ja serveerida toidu kõrvale lisandiks. Lisaks tegin veel ühe kerge ahjukartuli-tomati salati mille retsept on salatite e-raamatus.

Köögiviljasalat sobib taimetoitlastele

Saate mõnusa maitseelamuse, aga kõht ei ole pärast raskelt täis ja mõtted liiguvad peas, st söök ei tee uimaseks vaid annab energiat. Korraga sööte 7 erinevat toitainet ühe söögikorraga. Mina sõin alguses ühe salati ja pärast teise ka, aga sellistest söökidest kehakaal ei tõuse. Kaal hakkab tõusma siis, kui sööte siia kõrvale veel saia või leiba ning joote piima, keefiri või mahla ja lisaks veel suure tüki sealiha. Need toidud oleks selle söögikorra juurde liiast, siis hakkab söök magu koormama.

Mõnusaid salatite retesepte leiad e-kokaraamatust siit.

Sügisannid ootavad söömist ning põnevaid retsepte köögiviljadest ja Vahemeremaade maitseid leiad e-kokaraamtust siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat

Vaata veel kuidas valmistada juustu-spinatipirukat siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 71 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
  • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
  • Retseptid
  • Veiseliha pada ubadega
  • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 71 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 146,362 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...