Site icon Naine 50 pluss

Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha

Pasha retsept

Pasha või Pascha tuntud ka kui Paskha, on ida-ortodokssetes riikides populaarne toorjuustu või kohupiimaga ja puuvilja-munakreemiga valmistatud juustu-kohupiimakook, millega tähistatakse paastuaja lõppu ja lihavõttepühade algust. Pasha retsepte on leida erinavid, kuid siin jagan ühte lihtsat retsepti, mis on valmistatud kohupiimast, meest, kuivatatud puuviljadest ja mandlitest.

Pasha on traditsiooniline vene lihavõttemagustoit

See on maitsev ja rikkalik puding, mille saab valmis teha päev enne serveerimist, muutes selle stressi- ja probleemivabaks retseptiks. Hea, teed magustoidu päev varem valmis ja saad ise rahulikult pühasid nautida. Pashale lisatud brändi teeb selle eriti heaks, nagu ikka magustoitude puhul, on lusikatäis brändit see mis annab maitsele lõppviimistluse. Vajalik on vorm mille sisse pasha seisma panna. Traditsiooniliselt valmistatakse pasha puust neljakandilises vormis, kuid kui seda ei ole, siis sobivad selleks hästi ka klaasist sügavamad kausid. Kandiline oleks tore, aga võib teha ka ümmarguses sügavamas magustoiduklaasis, kausis. Minul on see pasha valmistatud sügavamas klaaskausis mis oli vooderdatud marliga.

Lihavõtte pasha retsept ja valmistamine

Koostisained

Valmistamine

Pane pasha kausiga külmikusse. Paras on kui see seisab külmikus tavalselt temperatuuril 6-8C juures 24 tundi enne serveerimist.

Enne serveerimist vala kausist välja liigne vedelik. Keera pasha kaussist tagurpidi välja vaagnale või taldrikule. Kaunista vastavalt oma soovile ja võimalustele. Riivi peale šokolaadi, lisa röstitud mandlilaaste. Dekoreeri magustoit vastavalt oma võimalustele näiteks glacekirsside, mandariiniviilude ja karamelli või šokolaadikreemiga mandlitega. Soovi korral võid peale valmistada mandariinitarretise.

Pasha retsept - lihtne lihavõtte pasha 2

Lihtsaid retsepte pidupäevaks erinevateks juhtudeks leiad e-kokaraamatust siit:

Prantsuse õunakoogi retsepti leiad siit

Sisukord

Exit mobile version