Väikesed paksud pannkoogid, see on minu vanaema pannkoogi retsept mõisaköögist. Pannkoogid on ilmselt toit, mis kuulub enamuse eestlaste pühapäeva hommiku juurde. Ma juba tunnen nende pannkookide lõhna ja maitset. Milline mõnus nostalgija.
Pannkoogid ja pühapäev.
Minu lapsepõlv möödus nii, et pühapäeval said lapsed, ehk siis meie õdedega, nii kaua magada kuni tundsime pannkookide lõhna. Pannkoogi lõhna peale ärkasime üles ja läksime poolunisena pannkooke sööma. Muidugi kuulus meie normi juurde see, et enne sööma tulemist olid nägu ja hambad pestud ja riided vahetatud. Meil oli kodus printsesside kasvatus :). Aga ega neid pannkooke nii väga vara ei hakatud tegema. Meie vanemad olid nii head, et lasksid lastel nädalavahetusel kaua magada. Pannkoogi lõhna hakkas tulema alles umbes kella 11 ajal.
Meie ema tegi õhukesi pannkooke, mis olid ka suurepärased. Kuid vanaema tegi väikseid pakse pannkooke. Pühapäeval sõime alguses kodus ema tehtud õhukesi pannkooke ja pärast vanaema pool veel tema pakse pannkooke. Yummy.
Vanaema paksud pannkoogid olid mõnusad!
Eks ikka oma lapsepõlvekodust olen ka mina loonud oma koju traditsiooni, et pühapäev peab olema pannkookidega.
Kuidas valmistada väikesed paksud pannkoogid?
Olen ise kogu oma elu teinud õhukesi ülepanni pannkooke. Mul õnnestus vanaema salaretsepti järgi tema väikseid pakse pannkooke paar korda koos temaga teha. Seetõttu ma tean kuidas neid teha. Vahel tuleb isu nende mõnusate paksude pannkookide järgi ja need lihtsalt viivad keele alla.
Minu vanaema retsepti järgi tehtud väikesed paksud pannkoogid.
Retsept ja valmistamine allpool.
Vanaema pannkoogid
3-le inimesele. Valmistamine 30 min.
Koostisained
1 muna
1/2 sl suhkrut
200 ml (1 tass) piima
200 ml (1 tass) jahu
1 tl soodat
1 tl õuna- või viinamarjaäädikat
oliiviõli praadimiseks
tuhksukrut, mündilehti, maasikaid vm lisandiks ja dekoreerimiseks.
Kuidas valmistada väikesed paksud pannkoogid.
Klopi kergelt vahule muna ja suhkur, mitte liiga vahule ei ole vaja kloppida. Lisa enamus osa piimast, sega läbi, lisa supilusika kaupa pool jahust. Sega jahu ja munapiimasegu ühtlaseks. Teisele osale jahule sega sisse sooda ja lisa samuti osade kaupa tainale tainast segades, et jahu ei läheks tükki. Vajadusel lisa juurde piima. Vaata, et tainas oleks parajalt paks. Lõpuks sega juurde 1 tl õuna (viinamarja) äädikat. Sobib ka täitsa tavaline äädikas. Vanaema lisas tavalist äädikat sortsukese.
Valmista pannkoogid nii. Lase õli pannil kuumaks. Pane parajad portsud tainast pannile ja küpseta pannkoogid mõlemalt poolt helepruuniks. Küpseta ühte pannkooki ainult mõni minut, sest need peavad jääma pehmed. Kui praed liiga kaua ja pruuniks, siis kaob ära nende pehmus.



Muidugi läheb peale värske maasikamoos, sest praegu on maasikate aeg.
Väikesed pannkoogid on mõnusad ka soolase ampsuga vaata kuidas valmistada väikseid soolaseid pannkooke siit.
Põnevaid ideesid hommikusöögikideks, nii magusat, soolast, rammusamat, salateid, smuutisid, leivakatteid (pestosid), hummust) leiad minu hommikusöökide raamatust.
Mõnusa klassikalise maasika-rabarberi biskviitkoogi retsepti leiad siit.
Veel leiad lihtsaid retsepte, Vahemere maitseid ja mõnusaid kombucha jooke ja smuutide retsepte minu e-raamatutest siit.
Sisukord
Aastavahetus armastusest dieet elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev juubel jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas tähistada sünnipäeva kuidas täita unistusi lendamine Mida toob uus aasta Mindfulness naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev rituaalid salat sügis sünnipäeva tähistamine tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta