Friteeritud banaanid ehk praetud banaanid on populaarne magustoit Aasias ja Hispaanias. Tavaliselt serveeritakse praetud banaane kas jäätise või juustuga. Kuidas küpsetada banaanid nii, et need jääksid krõbedad? Retsepti leiad siit postitusest. Praetud banaanid sobivad nii pidulikumaks puhuks, kui lihtsalt mõnusa ampsuna.
Friteeritud banaanid on mõnus amps kohvi kõrvale mis iganes kellaajal. Nende mõnusate ampsude valmistamiseks ei ole vaja palju aega ega koostisained. Aega kulub kokku umbes 20 minutit ja ongi valmis. Pretud banaanid ja teised puuviljad sobivad serveerida nii magusa jäätisega kui juustu ja sulašokolaadiga.
Mida läheb vaja, et valmistada ühed mõnusad kõrbedad friteeritud banaanid?
Retsept ja valmistamise õpetus on toodud allpool. Arvesta banaane inimese kohta 1 või 1/2 banaani.
Koostisained
- 3/4 tassi päevalilleõli või muud ilma erilise maitseta õli praadimiseks, vajadusel rohkem
- 1-2 banaani (või 6-8 mini-magusat banaani)
- 1/4 tassi nisujahu jahu
- 1/4 tassi riisjahu taina jaoks ja 1/3 tassi riisijahu, vastavalt vajadusele rohkem paneerimiseks
- 1/4 tassi maisitärklist
- 1/4 teelusikatäit soola
- 3 supilusikatäit kuivatatud hakitud magustamata kookospähklit või kookoshelbeid paneerimiseks
- 1/3 tassi külma vett
- 1/3 tl söögisoodat
- 1 suur muna
- Soovi korral natukene vanillisuhkrut
Praetud banaanide valmistamine
Taigna valmistamiseks sega esmalt kuivained kokku, siis lisa vett. Lisa vett vastavalt vajadusele, et tainas oleks piisavalt paks, sega taignasse kergelt lahti klopitud muna. Sega tainas hästi ühtlaseks ja jäta tainas 5 minutiks paisuma.
Pane ülejäänud 1/3 tassi riisijahu eraldi kuiva laiema põhjaga kaussi ja lisa sinna üks supilusikatäis hakitud kookospähklit või kookoshelbeid. Sega kõik korralikult läbi.
Sellel ajal kui tainas paisub, koori banaanid ja lõika pooleks ja ka pikuti pooleks, st õhemaks.
Kasta banaanitükid esmalt taignasse. Vaata, et taigen ei oleks tilkuv ega liiga vedel. Seejärel kasta taginased banaanid riisijahu-kookosesegusse nii, et need kergelt saakisid selle puruga kokku. See puru aitab taignal pakseneda ja teeb banaanidele ümber krõbeda kooriku. Kui sulle kookose maitse ei meeldi, siis võid kookoshelbed lihtsalt retseptist välja jätta.
Kuumuta õli, et see oleks valmis praadimiseks. Võid proovida enne väikese saiatükiga, kas õli on piisavalt kuum. Aseta banaanid õlisse ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Ära pane korraga õlisse rohkem kui 2 banaani. Kui paned korraga liiga palju banaane küpsema, siis jahtub õli maha ning banaanid ei tule krõbedad vaid tulevad nätsked.
Serveeri friteeritud banaanid koos sulatatud šokolaadi või jäätisega ja naudi oma päeva.
Teine variant praetud banaanide serveerimiseks on juust ja sulatatud šokolaad. Siis lihtsalt prae banaanid taignas ära ning serveerimisel riivi peale kõvajuustu ning nirista natuke šokolaadi.

Praetud banaanid taignas on mõnus vaheldus koogi asemele ja sobivad hästi pidulikumal puhul.
Taignas praadimiseks sobivad hästi ka õunad, virsikud ja ananassirattad. Retsepti leiad siit.
Põnevaid toite jõuludeks ja aastavahetuseks leiad siit.
Mõnusaid hommikusöögi ideesid leiad minu e-kokaraamatust siit.
Inglise einemuffinite retsepti leiad siit.