Prantsuse õunakook on väga hõrgu maitsega krõbe kook. See õunakook on klassikaline prantsuse õunakook mis valmistatakse magusamatest õuntest. Õunakoogi teeb eriti maitsvaks sellele lisatud tume rumm.
Prantsuse õunakook 6 – 8 inimesele
Ettevalmistusaeg: 20 min. Küpsemise aeg: 40 minutit. Valmistamise aeg kokku: 1 tund.
Üks portsjon ilma vahukooreta sisaldab 285 kcal, vahukoorega 385 kcal.
Õunakoogi koostisained
- 130 g valget küpsetamise jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 125 g magedat 82% võid või Gheed
- 135 g granuleeritud suhkrut, lisaks 1 sl peale raputamiseks. Mina kasutasin rafineerimata pruuni suhkrut, seetõttu on kook pruun, mitte valge.
- 2 suurt muna
- 1 tl vanilliekstrakti või vaniljesuhkrut
- 3 supilusikat tumedat rummi
- 2 suuremat või 3 keskmist küpset magusat õuna. Koorit õunad, lõika südamik välja ja tee need umbes 1-1,5 cm kuubikuteks. Mina kasutasin „Kuldrenetti“.
- Tuhksuhkrut koogi kaunistamiseks (valikuline)
Valmista Prantsuse õunakook järgmiselt
Kuumuta ahi 175°C. Määri 22-23cm koogivorm võiga. Võid panna alla küpsetuspaberi, siis määri küpsetuspaber samuti põhjast võiga.
Sega väiksemas kausis jahu, küpsetuspulber ja sool.
Vahusta käsimikseriga või köögikombainis või ja suhkur, umbes 3 min. Lisa juurde ükshaaval munad ja vahusta hästi, kuni segu tuleb kausi servade küljest lahti. Lisa vanilje ja rumm ja sega uuesti läbi.
Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ja sega madalal kiirusel, kuni tainas on muutunud ühtlaseks massiks. Lisa õunatükid ja sega spaatliga õunatükid tainasse, kuni need tainaga segunenud.













Pane tainas küpsetusvormi ja lükka see ühtlaselt vormi laiali. Raputa peale 1 sl suhkrut.




Küpseta umbes õunakooki 40 minutit või kuni see on kuldpruun. Proovi enne hambatikuga kas kook on valmis. Kui kooki lükatud hambatikule tainas külge ei jää, siis on kook valmis. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kui kook on jahtunud võta see vormist välja ja eemalda küpsetuspaber, raputa peale tuhksuhkrut.
Kooki süüakse soojalt või toatemperatuuril, serveeritakse lisades peale tuhksuhkrut ning vahukoort või vaniljejäätist.
Prantsuse õunakook on mõnus ja õhuline, natuke krõbe
Siin see on minu Prantsuse õunakook – hommikune hõrgutis, mis muudab meele rõõmsaks.




Kui sa kõike kooki korraga ära ei söö, siis tea, et valmis kook säilib külmikus umbes 2 päeva. Samuti võid koogi külmutada ja siis see säilib umbes 2 kuud. Siis võta sulamiseks välja 12 h enne söömist ja sulata see külmikus tavalises kambris umbes 8°C juures.
See krõbe õunakook lihtsalt viib “keele alla :)”.
Soodsa hinnaga kookide ning tortide kaunistamise kompleki leiad siit.
Tainast mittehaakuvate küpsetusvormide komplekti (8 osa plaadikoogid, ümar kook, keeks, muffinivorm) leiad siit.
Minu ploomikoogi retsepti leaid siit.
Lihtsaid retsepte sügisandidest, suppe, praade jne leiad e-raamatust siit.
50 juubel Aastavahetus dieet E621 elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev juubel jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas tähistada sünnipäeva kuidas täita unistusi lendamine maitsetugevdaja Mida toob uus aasta Mindfulness MSD naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev salat sünnipäeva tähistamine tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta