Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
    Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga

Rubriigid

Otsi

Prantsuse õunakook

Prantsuse õunakook

Prantsuse õunakook on väga hõrgu maitsega krõbe kook. See õunakook on klassikaline prantsuse õunakook mis valmistatakse magusamatest õuntest. Õunakoogi teeb eriti maitsvaks sellele lisatud tume rumm.

Prantsuse õunakook 6 – 8 inimesele

Ettevalmistusaeg: 20 min. Küpsemise aeg: 40 minutit. Valmistamise aeg kokku: 1 tund.

Üks portsjon ilma vahukooreta sisaldab 285 kcal, vahukoorega 385 kcal.

Õunakoogi koostisained

  • 130 g valget küpsetamise jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 125 g magedat 82% võid või Gheed
  • 135 g granuleeritud suhkrut, lisaks 1 sl peale raputamiseks. Mina kasutasin rafineerimata pruuni suhkrut, seetõttu on kook pruun, mitte valge.
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanilliekstrakti või vaniljesuhkrut
  • 3 supilusikat tumedat rummi
  • 2 suuremat või 3 keskmist küpset magusat õuna. Koorit õunad, lõika südamik välja ja tee need umbes 1-1,5 cm kuubikuteks. Mina kasutasin „Kuldrenetti“.
  • Tuhksuhkrut koogi kaunistamiseks (valikuline)

Valmista Prantsuse õunakook järgmiselt

Kuumuta ahi 175°C. Määri 22-23cm koogivorm võiga. Võid panna alla küpsetuspaberi, siis määri küpsetuspaber samuti põhjast võiga.
Sega väiksemas kausis jahu, küpsetuspulber ja sool.

Vahusta käsimikseriga või köögikombainis või ja suhkur, umbes 3 min. Lisa juurde ükshaaval munad ja vahusta hästi, kuni segu tuleb kausi servade küljest lahti. Lisa vanilje ja rumm ja sega uuesti läbi.
Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ja sega madalal kiirusel, kuni tainas on muutunud ühtlaseks massiks. Lisa õunatükid ja sega spaatliga õunatükid tainasse, kuni need tainaga segunenud.

õunakook
õunakook
õunakoogi retsept
õunakoogi retsept


Pane tainas küpsetusvormi ja lükka see ühtlaselt vormi laiali. Raputa peale 1 sl suhkrut.

Prantsuse õunakoogi valmistamine

Küpseta umbes õunakooki 40 minutit või kuni see on kuldpruun. Proovi enne hambatikuga kas kook on valmis. Kui kooki lükatud hambatikule tainas külge ei jää, siis on kook valmis. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kui kook on jahtunud võta see vormist välja ja eemalda küpsetuspaber, raputa peale tuhksuhkrut.

Kooki süüakse soojalt või toatemperatuuril, serveeritakse lisades peale tuhksuhkrut ning vahukoort või vaniljejäätist.

Prantsuse õunakook on mõnus ja õhuline, natuke krõbe

Siin see on minu Prantsuse õunakook – hommikune hõrgutis, mis muudab meele rõõmsaks.

Prantsuse õunakook

Kui sa kõike kooki korraga ära ei söö, siis tea, et valmis kook säilib külmikus umbes 2 päeva. Samuti võid koogi külmutada ja siis see säilib umbes 2 kuud. Siis võta sulamiseks välja 12 h enne söömist ja sulata see külmikus tavalises kambris umbes 8°C juures.

See krõbe õunakook lihtsalt viib “keele alla :)”.

Soodsa hinnaga kookide ning tortide kaunistamise kompleki leiad siit.

Tainast mittehaakuvate küpsetusvormide komplekti (8 osa plaadikoogid, ümar kook, keeks, muffinivorm) leiad siit.

Minu ploomikoogi retsepti leaid siit.

Lihtsaid retsepte sügisandidest, suppe, praade jne leiad e-raamatust siit.

Aasta 2019 Aastavahetus ainevahetus antioksüdant dieet elust elustiil ema emadepäevakingitus hea toit ingver jõulud kaalu alandamine keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas puhata kõhurasvad liikumine Mida toob uus aasta Mindfulness naine naine 50 naine 50 pluss Nalju Peod Puhkus Pühapäev salat tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toidulisandid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistuste elu uus aasta Vana aasta õnnelik elu

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 71 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Leia aega iseendale ja naudi hetke.
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Retseptid
  • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
  • Maasika-rabarberikook

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 71 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 147,599 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...