Ploomikook on lausa kohustuslik kook, mida on vaja sügisel teha. Kui õunakook on tavaline sügise küpsetis, siis tasub proovida teha kooki ka ploomidest. Minu ploomikoogi retsept on pärit Hispaaniast ning seetõttu on rasvaineks oliiviõli. Soovitan proovida teha ka teisi kooke õliiviõliga Extra Virgin light. Valige oliiviõli, mis on ette nähtud küpsetamiseks. Oliiviõliga tehtud koogid jäävad õhulisemad, kui võiga tehtud koogid ja on tegelikult ka tervislikumad, sest oliiviõli sisaldab südamele ja nahale kasulikke oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid.
Olen kindel, et kui sa teed selle retsepti järgi, siis tuleb see ploomikook kindlasti välja.
Koostisained
- 2 tassi valget nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 180 g suhkrut
- 3 muna
- 3 sl taimeõli, soovitavalt Extra Virgin oliiviõli light
- 1 tl vanilli suhkrut
- 1 näputäis kaneeli
- 6 -8 värsket ja küpset ploomi (või mõnda muud puuvilja). Sobivad hapukamad ploomid või õunad.
- 100 ml piima
Valmistamista ploomikook järgmiselt
Vahusta munad mikseriga maksimaalse kiirusega 5 minutit.
Lisa suhkur ja mikserda tainast koos suhkruga veel paar minutit, et suhkru lahustuks.
Lisa õli niristades see tainasse, sega kuni õli on tainaga segunenud.
Lisa vanilje, kaneel ja piim ja mikserda, kuni kõik on segunenud ühtlaseks. Lõpuks lisa jahu. Vaheta mikseri otsad ja lisa jahu ning sega jahu hoolega tainasse ühtlaselt nii, et ei jääks tükke. Jahu segamisel kasuta mikseril kõige aeglasemat kiirust.
Pese ploomid, kuivata need ja lõika sektoriteks, nii, et saada kivi kätte. Sega 4-5 ploomi tükki taignasse ning ülejäänud sektorid jäta kaunistuseks peale panemiseks.
Vala tainas eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud koogivormi (umbes 24cm). Aseta koogile peale ploomiviilud kiirtena ja puista peale pruuni demerara suhkrut.
Kuumuta ahi temperatuurini 180 ° C. Küpseta ploomikooki umbes 40 minutit, jälgi, et kook ei kõrbeks vaid jääks kuldpruun. Proovi kooki enne ahjust välja võtmist hambaorgi või puutikuga, kas on seest valmis. Kui kook on valmis, siis ei jää tainas tiku külge.


NB! Nipp.
Ploomikoogi valmistamise nipp seisneb selles, et tainasse ei tohi sisse panna väga palju ploome!
Ploomikook jääb hästi õhuline tänu õlile ning on pealt krõbeda koorikuga.
Sobib hästi hommikukohvi kõrvale.
Head isu!
Erinevas suuruses kookide küpsetusvorme ja küpsetamiseks vajalikke tarvikuid leiad siit.
Siit leiad mõnusa krõbeda õunkoogi retsepti.
Lihtsaid retsepte ja koos kaloritega ja nädalamenüü leiad siit.
Aasta 2019 Aastavahetus ainevahetus antioksüdant dieet elust elustiil ema emadepäevakingitus hea toit ingver jõulud kaalu alandamine keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas puhata kõhurasvad liikumine Mida toob uus aasta Mindfulness naine naine 50 naine 50 pluss Nalju Peod Puhkus Pühapäev salat tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toidulisandid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistuste elu uus aasta Vana aasta õnnelik elu