Õuna-kaneelikook on mõnus kook just sügistalvisel perioodil, kui meil on saada oma eesti õunu. See õuna-kaneelikook on mõunsalt krõbe, kaneel annab sellele hea talvise maitse. Kook sobib hästi nii pidulauale, kui ka hommikusöögiks, sellele, kes tunneb, et vajab hommikul enda käivitamiseks rohkem süsivesikuid. Ideaalne kook hommikukohvi kõrvale ja vanaemadele valmistamiseks.
Krõbe õuna-kaneelikook
Üks koogitükk on ca 361Kcal. Kogus 12 inimesele (12 tükki). Valmistamise aeg 1h.
Kuidas valmistada ahvatlev ja krõbisev õuna-kaneelikook.
Vaata retsepti ja õunakoogi valmistamist siit.
Koostisained:
- 1 tassi pruuni suhkrut
- 1/3 tassi õli (sobib taimne õli)
- 1 muna
- 1 tass petti 200 ml (või 1 tass piima + 1 sl äädikat)
- 1 tl vanilli
- 1 tl söögisoodat (sega sooda osa jahu sisse ja siis lisa tainale)
- 2 1/2 tassi jahu
- 2 1/2 tassi õunatükke (ei pea olema kooritud, sobivad kuubikud või ka ribad)
Õuna-kaneelikoogi katte valmistamine





Valmista katteks kaneelisuhkur järgmiselt:
- 1/2 tassi pruuni suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 1 sl võid, sulatatud, aga mitte kuuma.
Sega sulanud või, suhkur ja kaneel omavahel läbi ja vala koogile peale. Soovi korral võid koogile peale raputada veel näpuotsatäite jämedat meresoola. Proovi, kuidas soolga meeldib.
Kuumuta ahi 170 kraadini. Segage koostisosad retseptis toodud järjekorras kokku ühtalseks massiks.
Vala taigen võiga määritud 9 × 13 vormi (kandiline vorm sobib paremini)
Sega kokku koogikate: suhkur, kaneel ja või (viimased 3 koostisosa). Laota see ühtlaselt koogile.
Küpseta 45 minutit. Tõsta välja ja lase natuke jahtuda.
Kõigi laste ja lapselaste lemmik on vanaema õunakook!












Seveeri õuna-kaneelikook kas vahukoore, pehme jäätise, vedela meega või Kreeka jogurtiga. Peale raputa veel kaneeli.




Õuna-kaneelikook seisab karbis ja külmikus vähemalt 3 päeva.
Vaata soolaseid pirukaid siit.
Vaata veel tervislikke retsepte siit.