Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega

Rubriigid

Otsi

Friteeritud puuviljad taginas küpsetatud puuviljad küpsetatud ananass

Friteeritud puuviljad taignas

Friteeritud puuviljad taignas sobivad hästi magustoiduks pidulauale. Hiina köögis on friteeritud puuviljad tavaline magustoit. Võiks arvata, et friteeritud puuvilju on keeruline valmistada, aga tegelikult on nende valmistamine üllatavalt lihtne. Erinevaid maitseid saad toidule anda lisades erinevaid vürtse ja maitseaineid taignasse. Üldiselt saab friteerida pea kõiki puuvilju. Friteerimiseks sobivad: ananassid, banaanid, virsikud, aprikoosid, pirnid ja õunad. Kõvemaid puuvilju on parem friteerida, siis kui nad eelnevalt konserveritud. Ma ei ole värskeid puuvilju ise friteerinud, kuid arvan, et pehmemaid ja magusamaid õunu ja pirne saab kindlasti taigas küpsetada.

Taignas küpsetatud puuviljad sobivad hästi jõululauale ja aastavahetuse pidulauale. Magustoidule saab uhkema välimuse anda garneeringuga. Minul on küpsetatud konsreveeritud ananassirõngad.

taignas küpsetatud ananass
Taignas küpsetatud ananassirõngad vahukoorega

Friteeritud puuviljad jõulumaitselises taignas

Ettevalmistusaeg 15 min. Kogu valmistamise aeg 30 min. Kogus 2-le. 1 portsjon ca 400Kcal.

Koostisained:

  • 1 väike purk (140g neto, kus on 4 ananassiviilu)
  • 5 sl valget nisujahu jahu
  • 1 muna
  • taimeõli
  • 100 ml vett
  • erinevaid jahvatatud vürtse. kaneeli, kardemoni, nelki, vürtspipart
  • serveerimiseks vahukoort, tuhksuhkrut, kaneeli, jäätist või šokolaadipuru

Valmistamine

Tõsta ananassitükid vedelikust välja sõela sisse ja lase neil natukene nõrguda, et suurem vedelik välja tuleks. Samal ajal võid näiteks teha valmis vahukoore. Seejärel pane ananassiviilud köögipaberiga kaetud taldrikule ja pane ka peale paberiviil, et veel vedelikku välja tõmmata.

Kuni ananassiviilud kuivavad, tee valmis tainas. Valmista tainas järgmiselt. Eralda munavalge ja kollane. Sõelu jahu (umbes 3 – 4 sl) kaussi ja lisa jahule vürtsid, igat umbes ¼ tl täit, nii, et kokku oleks umbes 1 tl vürtse. Sega jahu vürtsidega segi ja lisa segades juurde lahtisegatud munakollane. Sega läbi ja lisa vesi ning 1 sl taimset õli. Vett ja õli lisa niipalju, et tainas oleks parajalt paks. Kõige lõpuks lisa taignasse vahuleklopitud munavalge ja sega kõik veelkord läbi ühtlaseks. Jäta tainas umbes 5 min paisuma.

Võta ananassiviilud paberilt ära ja raputa läbi sõela neile peale jahu. Raputa jahu mõlemale küljele. Pane õli pannile ja lase õli soojaks, proovi saiatükiga kas õli on juba kuum ja hakkab kohe sai küpsema. Kasta ananassiviilud kahvliga taignasse, ühelt ja teiselt poolt ning pane kuuma õli sisse küpsema.

taginas friteeritud puuviljad
Vürtsidega maitsestatud tainas on kergelt pruunikas. Enne ananassiviilude taignasse panemist raputa neile mõlemale poolele peale jahu.

Kui valmistad magustoitu teistest puuviljadest, siis tee täpselt sama moodi. Küpseta puuviljad mõlemalt poolt kuldpruuniks. See võtab aega umbes 5 min, sest õli peab olema kuum. Tõsta küpsenud puuviljad köögipaberiga kaetud taldrikule, et liigne õli välja tuleks. Serveeri ja söö kohe, sobivad hästi tuhksuhru, vahukoore, kaneeliga või siis hoopis jäätisega.

küpsetatud puuviljad taignas küpsetatud ananass
taignas küpsetatud ananass
maitsekohvi vahukoorega

Minul on taignas friteeritud puuviljad serveeritud vahukoore ja kaneeliga. Kõrvale veel ka tassike maitsekohvi koos vahukoorega. Küll ikka on elu ilus ……

Maitsekohvi

Maistekohvi valmistamine on väga lihtne. Tee seda järgmiselt. Pane vesi keema, jahvata kohvioad ja pane jahvatatud kohvi presskannu, lisa noaotsga kaneeli, kardemoni, pruuni suhkrut ja natuke ka soola. Vala kohvile peale kuum (vähemalt 95C° vesi). Lase umbes 1 min seista, siis suru alla presskannu kaas ja lase veel 1 min tõmmata. Hea kohvi saladus on see, et kohvi ei tohi kohe kuuma veega läbi segada ja ka ei tohi lasta väga kaua tõmmata. Nii nagu teegagi 😊. Serveeri kohvi kohe ja kuumalt, lisa peale kas vahukoort või jäätist. Küll maitseb hästi 😊

Friteeritud puuviljad taginas sobivad hästi talviseks magustoiduks pidulauale

Lihtsaid retsepte jõuludeks ja aastavahetuseks leiad veel e-kokaraamatust siit.

Toite jõuludeks ja aastavahetuseks. E-kokaraamat

Mõnusa õuna – kaneelikoogi retsepti, mis sobib aastavahetuseks leiad siit.

Loe blogist mõned nõuanded, kuidas toimida pidude ajal, et püsida vaimselt ja füüsiliselt vormis.

Aastavahetus – mida teha, et pidude ajal energiatase ei langeks ja kehakaal ei kasvaks?

    ⭐

    Rating: 1 out of 5.

    Vaata YouToube kanalilt kuidas valmistada krõbedaid kartulikroketeid

    • Snäkid, suupisted ja eelroad
    • 25/12/2021
    • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
    • 12/11/2022
    • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • 11/12/2022

    Share this:

    • Click to share on Twitter (Opens in new window)
    • Click to share on Facebook (Opens in new window)

    Tutvustus

    Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
    Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

    See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

    Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
    To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

    Jälgi blogi maili teel

    Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

    Join 71 other subscribers

    Otsi

    Top Posts & Pages

    • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
    • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
    • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
    • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
    • Retseptid
    • Veiseliha pada ubadega
    • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.

    Arhiiv

    • detsember 2022
    • november 2022
    • oktoober 2022
    • september 2022
    • august 2022
    • juuli 2022
    • juuni 2022
    • detsember 2021
    • veebruar 2021
    • jaanuar 2021
    • detsember 2020
    • november 2020
    • september 2020
    • juuni 2020
    • mai 2020
    • jaanuar 2020
    • detsember 2019
    • oktoober 2019
    • august 2019
    • juuni 2019
    • mai 2019
    • jaanuar 2019
    • detsember 2018
    • november 2018
    • oktoober 2018
    • september 2018
    • august 2018
    • juuli 2018
    • juuni 2018

    Telli postitused

    Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

    Join 71 other subscribers

    Jälgi

    • Instagram
    • Google

    Blog Stats

    • 146,365 hits

    Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

    Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

    Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

    Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

    Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

    Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

    Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

    Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

    Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

    Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

    Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

    Naine 50 pluss

    Naine 50 pluss
    ©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
    Go to mobile version
     

    Loading Comments...