Läätsesupp on üks lihtsamaid ja samas toitvamaid suppe. Läätsesuppi on lihtne valmistada, kahjuks ei ole läätsed eestlaste hulgas väga populaarsed. Mul on enda menüüs kaks läätsesuppi. Punastest läätsedest supp ja läätsesupp roheliste läätsedega. Läätsed on valgu- ja kiudainerikkad ning inimesele kergesti omastatavad. Punased läätsed sisaldavad rohkelt rauda.
Läätsed sisaldavad: kaaliumit, foolhapet, rauda,
magneesiumi, tsinki; lisaks hulga B-grupi vitamiine.
Vürtsikas läätsesupp mandlipiimaga.
1 portsjon on ca 265 Kcal. Kogus 2-le. Valmistamise aeg kokku 20 min.
Koostisosad.
150ml (2/3 tassi) punaseid läätsesid (eeltöödeldud)
300 ml vett
150 ml (2/3 tassi) magustamata mandlipiima
¼ tl tšillihelbeid (soovi korral)
Soola, pipart, extra virgin oliibiõli, soovi korral röstitud seesami- või päevalilleseemneid







Läätsesupi valmistamine.
Pane läätsed külma vette ja lase keema tõusta. Keeda läätsesid 10 min vaiksel tulel. Lisa seejärel tšillihelbed, sool, sega tummine supp läbi ja vala juurde mandlipiim. Suurenda kuumust ja lase keema tõusta. Võta kuumus maha ja lase vaiksel tulel veel keeda 5-7 min. Tõsta pott tulelt, lase veel 5 min seista. Serveeri kaussidesse, lisa peale 1 tl röstitud seesamiseemneid, jahvata natuke peale pipart, nirista peale oliiviõli. Kui on eelnevalt töödeldud läätsed, siis pole neid vaja enne leotada ja keevad ilusti 15 minutiga pehmeks.
Selle koguse veega tuleb supp tuleb paksem ja tummisem. Kes ei talu tšillit, siis ärge seda supile lisage.
Serveerides võite lisada ka hakitud peterselli.


Läätsesupp on toitev ja lihtne valik ja sobib hästi õhtusöögiks
Kuna läätsed ise sisaldavad juba piisavalt kiudaineid, siis ei ole läätsesupi juurde kindlasti vaja leiba süüa. Läätsesupp on valgurikas ja hoiab kõhu kaua täis.
Loe blogist, milliseid toite süüa, et kuidas kiirendada oma ainevahetust ja hoida oma kehakaal kontrolli all siit.
Loe läätsede kasulikkuse kohta ka siit.