Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega või Serrano singiga on hea lihtne suvelõpu ja sügise alguse roog.
Suvikõrvits on hea taim, mis kasvab peaaegu igal pool, vajab üsna palju vett ja ka natuke päikest. Usun, et peaaegu igaüks, kellel on kasvõi väike aialapike, kasvatab seal vähemal ühte kahte suvikõrvitsat.
Suvikõrvitsa püreesupp
Kogus: 4 inimesele. Valmistamise aeg 20-40 minutit. 1 portsjon 234 kcal. Rasvu 35,6%, süsivesikuid 50,25%, proteiini 14,15%.
Koostisained
- 500 g suvikõrvitsat
- 1 pakk (300 – 400 g) ravioole (soovitavalt kana- või veiselihaga, sest need on vähem rasvasemad). Ravioolid võib asendada 4 viilu Serrano singiga. (Hispaania). Annab pikantsema maitse. Samuti võib lisada eelnevalt pruunistatud veisehakkliha.
- 2 porgandit või 1-2 punast või rohelist paprikat (kui soovid ja kui sul on)
- 1 keskmine sibul
- 1 vars porrut (valge osa)
- 1-2 sl oliiviõli praadimiseks
- 1 l puljongit
- pipart, muskaatpähklit
Suvikõrvitsa püreesupi valmistamine
Koori suvikõrvitsad ja tükelda suuremateks kuubikuteks. Kui suvikõrvitsad on kasvanud liiga suureks, siis eemalda seest pehme seemnetega osa. Koori porgand, sibul. Tükelda köögiviljad kuubikuteks, kuumuta õli ja kuumuta köögiviljad õlis 2-3 min, neid aeg ajalt segades. Lisa köögiviljdele varem valmis tehtud puljong ja hauta köögivilju umbes 20 – 25 min kuni need on pehmed.
Tõsta supp tulelt ja lase sellel natukene jahtuda. Umbes 5 min (70C°-ni), seejärel purusta köögiviljad saumikseriga püreeks. Lisa püreele värskelt jahvatatud pipart ja riivi natukene muskaatpähklit. Lase vesi keema ja keeda ravioole kergelt soolatud vees 4 min. Tõsta ravioolid vahukulbiga puljongi seest välja ja nõruta, et ei tuleks kaasa liigset vedelikku. Serveeri supp ja lisas sellele raivoolid. Ravioolide puljongit saad kasutada mõnes teises toidus. Kaunista suvikõrvitsa püreesupp petersellikoksaga, lisa natukene oliiviõli ja muidugi sobivad siia juurde kõrvitsaseemned. Seega lisa peale röstitud kõrvitsaseemneid.
Suvikõrvitsa püreesupp on maitsev ning toitev ja seda on lihtne valmistada. Olen teinud suvikõrvitsa püresuppi mitut erinevat varianti. Kui sul on paprikaid, siis võid lisada porgandi asemel punast või rohelist paprikat. Sõltub mida sul on. Hea kui on erinevat värvi toiduaineid.
Minul on punane supp tehtud paprikaga, teine ilma. Mina paprikaid ei koorinud. Hispaanias kooritakse kõik köögi- ja puuviljad enne söömist, kuid minu arvates pole paprikat alati vaja koorida. Kes soovib lahjemat sööki, võib süüa suppi ilma ravioolideta, kuid ravioolidega koos täidab paremini kõhtu.
Ravioolide asemel võib lisada supile eelenevalt pannil kõbedaks pruunistatud Serrano singi viile. Serrano sink annab supile pikantsema. Kes on vegan ei pea supile sinki ega liha juurde lisama. Supile võib lisada ka natukene grillitud tofut.


Ongi valmis maitsev ja toitev suvikõrvitsa püreesupp!
Veel erinevaid ja huvitavaid Vahemere maadest pärist suppe ja teisi lihtsaid retsepte köögiviljdest koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leiad e-kokaraamatust siit:
Kuidas valmistada maistvaid ja krõbedaid kartulikorketeid. Retsepti leiad siit.
Lihtsaid ja tervislikke salatite retspte leiad siit.
Lisa ennast lehe jälgijaks, siis saad kohe kõik uued postitused ja retseptid endale e-postile 🙂