Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – mõnusate maitsete kooslus. See põnev Vahemere retsept pärineb Hispaaaniast. Kõrvitsapüreesuppi võib valmistada tavalisest kõrvitsast või muskaatkõrvitsast, kuid muskaatkõrvitsaga tuleb see mõnusam. Lihtne ja maitsev püreesupp, mis soojendab sind sügis-talvisel perioodil.
Kõrvitsapüreesupp peekoniga ja apelsiniga – retsept.
Kogus: 4 inimesele. Põhikoostisaineid 2 – 3, koos maitseainetega 9. Üks portsjon 200 kcal, koos hinkaalide või peekoniga 270 kcal. Päritolumaa Hispaania.
Ettevalmistuse aeg 10 min. Valmistamise aeg kokku 40 min.
Koostisained
- 1 keskmine kõrvits või muskaatkõrvits, umbes 0,5 kg, kooritud ja lõigatud keskmisteks tükkideks
- 1,25 l vett
- 2 sl oliiviõli
- 1/8 tl jahvatatud valget pipart
- 1 kanapuljongi kuubik või kontsentraati
- ½ sibul, kooritud lõigatud 4 tükiks
- 1 jämedam porru või 1 peenemat (ainult valge osa), pestud ja tükeldatud
- ½ suuremast apelsinist või 1 keskmine apelsin
- Puhastatud ja röstitud kõrvitsaseemneid (valikuline)
- Soovi korral hinkaale, pelmeene, Serrano või Prosciutto sinki
Supi valmistamine
Pane ühte suuremasse potti kõrvits, vesi, oliiviõli, pipar, puljongi kuubik, sibul ja porrulauk. Lase segu keema, sega kuni puljongikuubik lahustub, vähenda kuumust, kata pott kaanega ja keeda 15 – 20 minutit või kuni kõrvits on pehme. Kuni kõrvits keeb pese apelsin, tükelda ja koori, eemalda säsi ja seemned. Tõsta pott tulelt, võta kaas ära ja lase umbes 5 min jahtuda. Tõsta köögiviljad eraldi nõusse ja lisa pool keeduvedelikust ning apelsinitükid. Püreesta segu saumikseriga blenderis ühtlaseks. Lisa vedelikku vastavalt oma soovile, vastavalt sellele kas sa soovid vedelamat või paksemat suppi.
Serveeri püreesupp koos röstitud kõrvitsaseemnete ja kõrbedaks pruunistatud peekoniga.
Kui soovid toitvamat suppi siis võid lisada supile varem keedetud hinkaalid, pelmeenid või pannil krõbedaks pruunistatud peekoniviilud. Lisa kaunituseks hakitud peterselli ja tilguta peale natuke oliiviõli.
Siin see supp siis ongi.


Kiiresti valmiv Vahemere supp, mis maitseb kogu perele.

Mis kõige tähtsam meie kiirel ajal on püreesppi tegelikult väga lihtne valmistada. Kuna mu enda aeg on mulle kallis, siis mulle meeldib teha selliseid sööke, millega ei pea mitmeid tunde tegelema. Supid paned keema, keeb küll näiteks 45 min, aga sellel ajal on võimalik toad ära koristada või lehed läbi lugeda. Samas on ka kiirelt grillil valmivaid toite, mis koos ettevalmistusega saavad valmis 30 minutiga.
NB! Ära pane kuuma suppi kunagi plastikanumasse isegi mitte püreestamiseks, plastikust eraldub toidu sisse kemikaale.
Vaata veel Vahemere retsepte siit.
Vaata läätsesuppi retsepti siit.
Sisukord
Aastavahetus armastusest dieet elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev juubel jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas tähistada sünnipäeva kuidas täita unistusi lendamine Mida toob uus aasta Mindfulness naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev rituaalid salat sügis sünnipäeva tähistamine tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta