Roheline salat pastaga – lihtne retsept argipäevaks perele või grilliõhtuks. Lisa rohelisele salatile natukene proteiini ja kõht on täis pikemaks ajaks. See soe salat on täisväärtuslik ja tervislik õhtusöök või lõuna. Lisandiks sobivad: kanafille ribad, sardiinid, tuunikala, muna, pähklid. Seda salatit on lihtne valmistada ja ilus silmale vaadata. Kui grillihooaeg on avatud, siis lisa salatile kala asemele sooje grillitud kanafilee ribasid.
Roheline salat on hea tervise turgutaja ja kasulik igal aastaajal
Roheline salat sisaldab klorofülli eemaldada verest toksiine. Samuti on salatist abi seedimise korras hoidmisel ning kaalu langetamisel. Roheline salat tugevdab immuunsüsteemi. Valmista roheline salat tugevama salatiga, näiteks Rooma salatiga. Kuna pasta on soe, siis jääb Rooma või mõne muu tugevama salatiga valmistatult selle väljanägemine ilusam. Spinat ja rukkola närtsivad ära ja salati väljanägemine ei ole nii ilus.
Minu roheline salat pastaga – 30 min retsept
Koostisained. Kogus 2-le. Üks portsjon ca 450 – 500Kcal.
- 2 väikest Rooma salati pead või 1 suur Rooma salat
- 1 tass pastat, soovitavalt täistera või taimset. Minul on kasutatud taimset Farfalle pasta
- 2 keskmist tomatit, pese ja lõika sektoriteks
- 1 karp (100g) sardiine või tuunikala õlis (sooviatavalt oliiviõlis)
- 2 keedumuna, 5 min keedetud. Iga portsjoni jaoks arvesta 1 muna
- 1 sl seemneid (päevalille või kõrvitsaseemneid) jaga see 2-le portsjonile
- proovi uusi maitseid ja lisa salatile natukene rosinaid
Valmistamine
Pane pasta keevasse vette ja keeda vastavalt juhendile umbes 7-8 min. Pane ka munad keemad. Soojad ja värskelt keedetud munad on alati mõnusamad ja ilusamad. Samal ajal, kui pasta ja munad keevad pese salat ja kuivata salativurris. Lõika salat jämedalt ribadeks, ära tee liiga peeneks. Võid isegi rebida, siis on ilusam välimus.
Pane roheline salat valmis kaussidesse, lisa peale sektoriteks lõigatud tomat, sardiinid, tuunikala või kanafilee ribad. Pane kala salatisse tükkidena, jaga see salatile laiali. Kui konserv on oliiviõliga, lisa natuke seda sama õli salatile. Kurna pasta ja tõsta pasta salatile kergelt, vaata, et vesi oleks välja nõrgunud. Lisa kõige peale kooritud ja pooleks lõigatud muna. Maitsest soola ja pipraga, soovi korral, kui sul on, lisa natukene maisterohelist. Raputa peale natukene seemneid. Söö kohe ja soojalt, nii on see salat parim.

Seemnetes on rohkel mineraalaineid, seetõttu on soovitav alati salatile lisada natukene seemneid ja rosinaid. See on parim viis seemnete ja rosinate söömiseks, iga päev natukene ja oledki vitamiinide ja mineraalainetega laetud.
Selle salati valmistamisel ära üle pinguta pastaga. Kuna kala ja munad ning seemned on samuti proteiini allikaks, siis pole liiga palju pastat vaja panna. Liigne pasta teeb salati raskeks ning ka sinu kõhu liiga raskeks.
Infoks, et keskmiselt sisaldab 100 g keedetud pastat 350-371Kcal. Allikas
Toitvaid ja tervislikke salateid nii argipäevaks, grilliõhtuks, kui pidulikuks puhuks leiad e-kokaraamatust siit.
Vaata toitvat pasta-kikerherne salati retsepti siit.
Karulaugu pesto retsepti leiad siit.