Taco või ka tortilla – need on ühed lihtsamad eelküpsetatud maisikoogid millest saab valmistada erinevaid maitsvaid roogasid. Tacost saab teha kas magusaid või soolaseid toite. Taco või tortilla on valmistatud maisijahust ning reegilna on neid saada iga pool poodides kas juba kõrbuskitena. Neid saab lisada näiteks ahjuroale või köögiviljadele ja hakklihale peale või siis eelküpsetatud tacod. Neid on lihtne lihsalt lasta panni peal soojaks.
Tänane retsept on suurematest tacodest.
Taco hakkliha ja köögiviljadega
Koostisained 3 – 6
Valmistamise aeg 30 min. Kogus 4-le.
- 300 g veisehakkliha (soovitav rohuveise, see on toitvam ja kõht püsib kauem täis)
- 1 punane paprika
- 4 küüslaugu küünt
- 1 väiksem sibul
- 1 cm jupp tšillipipart või noaotsatäis tšillihlebeid
- 1 pakk täistera tacosid või tortillasid (pakist jagub mitmeks korraks)
- Extra virgin oliiviõli
- Soovi korral lisa
- 1/2 purki konservube (musti või punaseid).
- 1 purk konservmaisi (võib olla, aga ei pea)
Maitset annavad:
- Tomatine salsa / kaste (sobib ükskõik milline, sõltub mis maitset soovid kas vürtsist või magusmat või hoopis hapukat).
- Värsket peterselli, soola, pipart.
Taco täidise valmistamine
Lase õli pannil kuumaks, lisa hakitud küüslauk ja sibul ning kuumuta 2-3 min läbi. Lisa hakkliha ja tee see pannilabida otsaga parajateks tükkideks. Pruunista hakkliha mõlemalt poolt aeg-ajalt natuke segades, mitte rohkem kui 5 min. NB! Ära lase hakkliha pruuniks minna, sest sa lisad veel toiduaineid ja küpsetad seda veel.
Samal ajal, kui hakkliha pruunistub, pese ja puhasta paprika seemnetest ja tee parajateks tükkideks. Kui hakkliha on pruunistunud lisa oad ja mais ning lase kõigel koos kaane alla haududa 8-10 min. Lisa paprikatükid, jahvata peale soola ja pipart ja kuumuta segu läbi 2-3 min vahel segades. Seejärel lisa peale 3-4 sl salsakastet ja kuumuta segu veelkord läbi. NB! Ära enam hauta, muidu läheb liiga kuivaks.

Sellel ajal kui oled paprika tükid lisanud lase teise panni peal tacod mõlemalt poolt kergelt pruuniks ja murra pooleks. Lisa sisse soe täidis, serveeri ja asu kohe sööma.
Tacode täidise võid teha ka ilma ubade ja maisita, kuid siis pole see nii toitev.
Esilehel olev foto on ilma nendeta ning hoopis on lisatud naati. Võib lisada spinatit või lehtsalatit, peedilehti vmt. Salsat lisatud natuke peale serveerimise ajal.
Kuna tacod on krõbedad, siis need üldjuhul maitsevad lastele
Minu maitsvate ja mahlaste kotlettide retsepti leiad siit.
Taco sisse ehk vahele on hea sokutada erinavet liha ja ka köögivilju.
NB! Arvesta, et tacod lähevad pannil soojendades kiiresti soojaks ja kõbedaks. Vaata, et sa ei lase neid mustaks ega põlema. Üldjuhul läheb aega 1-2 min. et taco pannil soojaks lasta.
Lihtsaid retsepte koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leiad veel minu e-kokaraamatust siit:
E-raamatut on lihtne kasutada. Peale ostu sooritamist saat kohe tellimuse kinnituse ning saad hakata retsepte vaatama. Retsepte saad vaadata kus iganes (poes, matkal, töö) oma telefonist. Raamatu saad salvestada oma telefoni ja arvutisse ning soovi korral ka välja printida.