Täidetud paprika koos bataadi ja küüslauguga. Tavaline on täita paprikaid hakkliha ja juustuga, aga siin on midagi veel. Eks ikka sellepärast, et oleks erinevaid toiduained ja erinevaid värve. Selles retseptis on 9 erinevat toiduainet. Kuna päevas oleks vaja süüa umbes 22-25 erinevat toiduainet, siis kui sa teed vähemalt 2 korral sarnast rooga, siis juba saabki peaaegu 20 erinevat toiduainet kokku. Vahepalaks ka midagi muud ja hommikuks ning tuebki see vajalik 25 täis. Yummy, see on söök, mida kindlasti tuleb suvel ja sügisel teha, kui on paprika ja muude köögiviljade hooaeg.
Täidetud paprika koos bataadi ja küüslauguga
Kogus: 2 portsjonit.
Ühele inimesele 1 paprika. Valmistamise aeg 30-40 min. Ettevalmistusaeg 10 min.
Koostisained
2 keskmist või suuremat punast paprikat
1 keskmise suurusega bataat
250 g veisehakkliha
1 keskmine sibul
2 – 3 küüslaugu küünt
½ purki ca 200 g kikerherneid
3 sl oliiviõli
1-2 sl hakitud peterselli, soola, piprart
1 tl tüümiani või punet
1 sl seedrimänni seemneid (röstitud ja jämedalt hakitud). Soovi korral.
Valmistamine
Pane ahi sooja ja kuumuta kuni 200C˚.

Kuni ahi soojeneb pane pannile õli, lase õli kuumaks ja hauta õlis kooritud ja tükeldatud sibul ning 1-2 küüslaugu küünt. Hauta sibulat ja küüslauku pannil 2-4 min kaane all, ära lase pruuniks. Lisa hakkliha ja pruunista hakkliha pannil aeg ajalt segades. Kui hakkliha on pruunistunud lisa kikerherned ilma (vedelikuta), lisa soola, pipart, ja hakitud peterselli.
Hauta segu 5-8 min vahel segades.
Seni kuni hakkliha valmib, puhasta paprika ja bataat.
Pese paprikad ja lõika terava noaga otsast lahti ringi kujuliselt välja vars ning tõmba see koos sisuga paprika seest välja. Puhasta seest veel seemnetest ja säsist.

Pese ja koori bataat ja lõika pikemad viilud või laastud. Pane köögiviljad ahjuvormi, küüslaugud võid panna koos koortega. Nirista peale oliivi õli, jahvata soola, pipart, raputa natuke peale punet või tüümiani. Tõsta lusikaga hakkliha kikerherne segu paprikatele sisse. Suru lusikaga kergelt hakkliha kui täidad, et paprikad saaksid korralikult seguga täidetud.
Pane täidetud paprika ja teised köögiviljad ahju küpsema 200C ˚.
Küpseta köögivilju umbes ca 15-20 min. Sõltub ahjust.
Serveerid täidetud paprika taldrikutele ja raputa peale peterselli.
Siin nad siis on need täidetud paprikad. Head isu!

Lihtsaid retsepte köögiviljadest koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leida siit.
Vaata kuidas valmistad Hashbrown’e ehk krõbedaid kartulipannkooke siit.
Minu lemmiku juustu spinatipiruka retsepti leiad siit.