Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept

Rubriigid

Otsi

Kotletid, kotlet, kotleti retsept, kodused kotletid

Kotletid – mahlase kotleti retsept

Kotletid on vist küll iga pere lemmikud, aga kuidas valmistad mahlane kotlet? Kindlasti on igal perenaisel oma nipid ja nõksud kotleti valmistamiseks. Olen minagi oma elus erinevaid kotlette söönud, mõned neis on olnud paremad mõned mitte nii head. Tunnistan ausalt, et minu vanaema ja ema kotletid olid ikka kõige paremad mis ma olen elus söönud. Ma mäletan, et ema ikka alguses lihvis oma kotleti retsepti, kuni saavutas täiuslikkuse.

Minu mahlased kotletid

Mina olen üks kõva toitudega katsetaja ning harva õnnestub mul ühte ja sama toitu täpselt sama maitsega valmis saada. Kotleti valmistamise retsepte olen katsetanud mitmeid ning ka seda kuidas need mahlaseks saada. Toon teile siin postitused mõned näited, kuidas ja milliste lisanditega teha oma kotletid põnevamaks ja tuua natuke vaheldust. Hea kotleti juures on tähtis ka maitsestamine.

Mõned nipid, kuidas saada mahlased kotletid

  • Kastuta lisandina piimas leotatud saia mitte riivsaia. Piimas leotatud sai oli see, mida kasutas minu ema. Riivsai on üks komponent, mis teeb kotletid puiseks.
  • Saia ei tohi panna liiga palju, muidu hakkavad kotletid laiali lagunema. Tegelikult saab teha ja võibki teha kotlette ja lihapalle ainult hakklihast ning samuti nii, et ei jääks puised.
  • Lisandina võid lisada ka riivitud kartulit (1 keskmine kartul ca 500 g hakkliha kohta). Kuid ära lisa mõlemat toiduainet. St, kui paned saia, siis ära pane enam kartulit.
  • Ära pane kotleti tainasse palju muna. Maksimaalne 1 keskmine või väiksem muna ning kotleti taina saab teha ka ilma munata, selleks tuleb hakkliha lihtsalt väga hästi läbi segada, et kõik oleks ühtlane mass.
  • Ära paneeri kotlette riivsaias, las nad olla naturaalsed. Riivsai nende ümber tõmbab endasse ka palju rasva ning siis tulevad kotletid rasvased ja rasvas praetud saia maitsega. 🙂
  • Kotlettide praadimiseks läheb üsna palju õli, sest nad tõmbavad õli endasse.
  • Kasuta praadimiseks oliiviõli.

ükskõik mis toit mis on praetud oliiviõliga on pehmem ja mahlasem, kui mis iganes muu õliga!
See kehtib iga lihatoote puhul.

Kotleti retsepti leiad allpool

Mina panin viimasel ajal kotleti taina sisse saia sisu ning hoopis paksu Kreeka jogurtit. Saia segasin Kreeka jogurtiga läbi, et see laguneks pehmeks.

Kotletid veisehakklihaga

Kotletid, kotlet, kotleti retsept, kodused kotletid
  • 500 g värsket hakkliha, kus vähemalt pool on veisehakkliha. Mina olen enamasti teinud 100% noorveise hakklihast.
  • 1 spl paksu naturaalset Kreeka jogurtit
  • 1 saiakontsik, mis on vaja lahustada jogurtis
  • 1 pigem väike muna
  • Extra Virgin oliiviõli praadimiseks

Maitsestamine

See on nüüd maitse asi, kas kõike neid lisada. Kellel ei meeldi siblu ärgu seda pangu, kellele ei sobi küüslauk, siis ma mitte panna. Kaks asja millest tegelikult enamvähem piisab on sool ja must pipar.

Minu maitseained kotleti taina maitsestamiseks eelnevalt toodud hakkliha koguse kohta on järgmised:

Kotletid, kotlet, kotleti retsept, kodused kotletid
  • 2-3 küüslaugu küünt, koorida ja hästi peeneks hakkida
  • 1 keskmine sibul (kui on). Olen sageli teinud ainult küüslauguga, sest toidud milles on sibul riknevad kiiremini
  • 1-2 tl paprikapulbrit. Soovitan proovida!
  • 1 sl hakitud seedrimänni seemneid või seesamiseemneid. Need mõlemad seemned sobivad kotlettide sisse imehästi.

Kotleti maitsestamiseks sobivad hästi veel vürtsköömned, nii jahvatatult kui ka tervetena.

Nüüd polegi midagi muud vaja kui pane hakkliha kaussi, maitseained, lisa muna ja sega läbi. Lisa piimas või jogurtis pehmendatud sai ja sega see hästi läbi.

Ma soovitan kõik maitseained sh ka küüslauk ja sibul, lisada kõige alguses ja segada need hakklihaga läbi enne, kui lisad saiasegu. Siis on kindel, et kõik need maisteained segunevad hakklihaga ning nende maitse imbub lihasse mitte ei jää tükki.

Paneerimine

Üldiselt ei paneerinud mina kotlette mitte kunagi ja ei soovita neid paneerida.

Kotletid, kotlet, kotleti retsept, kodused kotletid

Kui sa aga tahad midagi põnevat katsetada, siis soovitan proovida paneerimist seesamiseemntega. Siis peab jälgima, et seesamiseemned ei läheks liiga pruuniks ka kõrbema, kuid malamal kuumusel on võimalik.

Siin fotol on kotletid paneeritud seesamiseemnetega. Lisandiks punane riis ja brokkoli.

NB! Hea taina saamise nipp:

sega koostisained segi kätega, siis saad hästi ühtlase läbi segunenud massi

Nüüd siis polegi muud, kui veereta parajad pätsid, siis vajuta need natukene lapikuks ning pane eelkuumutatud õli sisse praadima.

.

kotletid

Prae kotletid mõlemalt poolt helepruuniks keskmisel kuumusel, et ei kõrbeks ja küpseksid seest pehmeks

Soovitan serveerida kotlette koos köögiviljadega. Kartul on liiga igav ja tuim 🙂

Lihtsaid koduseid retsepte suppe ja praade koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leiad veel siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat.

See juustu-spinatipirukas on küll selline roog, mis mul viimastel aastatel enam vähem alati sama maitsega tuli. Kuid siiki ka mitte alati :).

Juustu-spinatipirukas

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 70 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • Retseptid
  • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
  • Veiseliha pada ubadega
  • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 70 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 146,324 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...