Kartuli-juustukroketid ehk Hash Browns või ka kartuli-juustukotletid on minu selle aasta hit ja lemmiktoit. Olen Kartuli-juustukroketeid valmistanud sellel aasal juba kahel korral ja soovitan neid teil kindlasti proovida. Väga lihtne ja kiiresti valmiv õhtusöök, millele lisada mõnus vürtsikas salat või kaste ja kõht on pikemaks ajaks täis. Kui kotlette jääb alles, siis saab neid järgmisel päeval kiiresti pannil üles soojendada või ka lihtsalt külmalt süüa.
Kuidas valmistada mõnusad krõbedad kartuli-juustukroketid või kartulikotletid. Retsept. Hash Browns recipe.
Kartuli-juustukroketid. Koostisad.
Valmistamise aeg kokku 40 min. Kogus 12 tk 4 portsjonit.
- 3 keskmist kartulit
- 2 keskmist või suuremat muna
- 150g Cheddari juustu
- 4 sl jahu (150g)
- 1 keskmine või väiksem sibul (hakitud)
- Soovi korral 2 küüslauguküünt (hakitud)
- 4 sl taimeõli praadimiseks
- Maisteained: soola, pipart, petersell või koriander (lehed hakitult või kuivatatud üridid 1 sl). ¼ tl tšillihelbeid, ½ tl paprikapulbrit.
Kartuli-juustukroketite valmistamine.
Pese, koori 3 kartulit ja riivi jämeda riiviga. Pane kartulid 20 minutiks külma vette, et tärklis välja tuleks. Tõsta seejärel kartulid marli peale nõrguma ja pigista vesi välja. Pane riivitud kartulid kaussi ja lisas järjest kõik koostisained ning sega läbi koos maitseainetega.





Lase õli pannil kuumaks ja pane 2 suure supilusika abi kartulikroketid pannile küpsema. Prae kroketid keskmiselt kuumemas õlis kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta küpsenud kroketid köögipaberile, et liigne õli välja tuleks. Serveeri koos vürtsikama köögiviljasalatiga. Näiteks tomati-paprika letšo või ka omatehtud majonees.
Ühel inimesel on paras korraga süüa 3 kartulikroketit.
















Kartuli-juustukroketid sobivad veganitele.
Proovi vahelduseks veel minu lemmipirukat ja vaata kuidas valmistada juustu-spinatipirukat siit.
Vaata veel lihtsaid ja maistvaid retsepte koos nädalamenüü ja ostunimekirja minu e-kokaraamatust siit.