Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Nahahooldus – näomaskid, ilunipid. Toitumine ja nahk. Kuiva naha hooldus.
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Karulaugupesto – karulauk on C-vitamiinirikas väekas toit kevadel
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD RETSEPTID 30 MIN TOIDUD
      • Taco või tortilla – täidetud hakkliha ja köögiviljadega
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
      • Roheline salat pasta ja sardiinidega – 30 min retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Rabarberi kohupiima kook – rikkalik ja maitsev kook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberi kook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Pasha retsept – lihtne lihavõtte pasha
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
      • Kõrbedad friteeritud banaanid
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
    Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
    Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga

Kanaliha on tänuväärne toiduaine, see valmib kiiresti ning kanalihast saab valmistada palju erinevaid roogasid. Samas on kana maitsestamine on paljudele olnud küsimuseks, et mida uut ja põnevat kanast toiduks valmistada. Kanafilee kipud sageli jääma puine ja kuiv ning see vastab tõele. Kana koibi on päris lihtne valmistada ja need jäävad alati pehmed. Kuid pehme ja mahlase kanafilee valmistamine on juba meistrite töö. Olete kindlasti vaadanud kokasaateid, kus kokkadele antakse sageli ülesandeks valmistada toit kanafileest. Sageli ongi see pähkel ja mõistatus.

Tervet kanafileed on tõesti raskem mahlasena valmistada. Mina sain endale nipi kuidas pehmet kanafileed, mis valmib imekiiresti Hispaanias. See nipp on allpool.

Lihtne nipp kanafilee valmistamiseks!

Lõika kanafilee tükk pikuti õhemaks. filee saab lõigata 3 õhemaks fileetükiks

Nüüd siis aga minu üks lemmik retsept kana rosmariini, küüslaugu ja sidruniga

Lihtne, maitsev, mahlane ja kiiresti valmiv retsept kanafileest. See on üks minu lemmik retsept kanalihast, mis valmib 20 minutiga. Kõrvale soovita serveerida loomulikult erinevat värvi köögivilju. Need võib visata ahju küpsema selle ajal, kui ise kanafileega pliidi ääres toimetad.

Kanafilee rosmariini, küüslaugu ja sidruniga

Kogus: 2 portsjonit. 1 portsjon ca 150 Kcal. Valmistamise aeg 20 min.

Koostisained

  • 1 – ½ nahata kanafileed. 1 filee 2-le inimesele ½ ühele inimesele
  • 2 sl oliiviõli
  • 4 küüslaugu küünt koos koorega
  • 1 värske rosmariini oksake
  • 1 sl vürtsköömneid (kui sul on neid, siis soovitan)
  • 1 sl sidruni mahla, värskest sidrunist pigistatud.
  • Peotäis rohelist salatit Spinatit.

Kõrvale garneering vastavalt soovile. Minul on esifotol kuskuss, spinat, must tomat ja seedrimänniseemned.

Kanaliha ettevalmistamine

Pese, kuivata ja viiluta kanafilee ribadeks või horisontaalselt pooleks (st õhemaks). Kuumuta õli pannil, lisa rosmariini oks, küüsaugu küüned koos koortega ja kanafilee. Pruunista kanafilee ühelt poolt kuldpruuniks ja keera ringi ja pruunista teiselt poolt.

Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept
Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

Nipp kanafilee praadimisel

prae kanaliha keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 5-6 min

Pruunistatud poolele võid jahvatada peale soola ja pipart, aga võid seda jahvatada ka hiljem kui kana on praetud ka pannilt tõstetud. Pannil võib hakata sool ja pipar praksuma. Kui kanafilee on ka teiselt poolt pruun tõsta see pannilt pane korraks köögipaberile, et liigne õli ära nõrguks. Korja ära ka küüslaugu küüned, need sobivad samuti hästi süüa. Seejärel serveeri kana salatilehel taldrikutele portsjonideks ja pigista peale värskest sidrunist natuke mahla. Lisa küüslaugu küüned, kellele meeldib küüslauk, siis see on niimoodi koortega küpsetatult väga hõrk.


Väga mõnus ja mahlakas ning kiire toit kanalihast

ahjus küpsetatud köögiviljad
Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

NB! Nipp veel kanaliha maitsestamisel.

Kanaliha praadimise ajal võid lisada pannile sortsukese valget veini. NB! sirdunit ära pane pannile, see hakkab seal praksuma.

NB! Nipp kuidas iga toit jääb praadimisel pehmem ja maitsvam

Kasuta praadimisel Exctra Virgin oliiviõli ja tõsta toidu alati kohe pannilt ära kui nad on valmis. Kui toit jääb pannile siis ta hakkab seal kuivama või tõmbab endale liigselt praerasva sisse.

Ma mäletan, et nö “nõuka ajal” oli kanaliha pidupäeva toit.

Millegipärast ei olnud Eestis kanaliha väga sageli saada, Eestis oli lisaks sealihale rohkem saada loomaliha ja vasikaliha. Siis oli terve ahjukana valmistamise peamine nipp, et õun läks kanale kõhtu sisse ja pealt määrida kana riivitud küüslauguga siis jahvata peale sool ja pipar ning ahju. See on tõesti lihte ja maitsev variant kanaliha valmistamiseks.

Terve kana ja samuti suurema lihatüki küpsemise kontrollimiseks on hea kasutada termomeetrit. Minu soovitus on siis valida korralikum ja kvaliteetsem. Sellist nagu on allpool toodud olen ise kasutanud suuremate lihakäntsude puhul. Hea ja muretu :).

Umbes samasuguse Itaaliapärase ahjukana retsepti Pancetta ja fenkoliga leiad siit.

Lihtsaid retsepte veel kanast, kalast suppe ja praade leiad minu e-kokaraamatust siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Lisa kommentaar Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Küpsisetort - lihtsaim tort, mis on kogu pere lemmik
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Rabarberi kohupiima kook - rikkalik ja maitsev kook
  • Kõhurasv ja toit - 8 toitu, mis aitavad vähendada kõhurasva
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Maasika-rabarberi kook
  • Juustu-spinatipirukas
  • Minust
  • Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele

Arhiiv

  • mai 2023
  • aprill 2023
  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 228,961 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Porto – mida teha ja kuhu minna Portugali rannikulinnas Portos?

Porto – mida teha ja kuhu minna Portugali rannikulinnas Portos?

Lissabon minu pilgu läbi – 9 top kohta mida külastada Lissabonis

Lissabon minu pilgu läbi – 9 top kohta mida külastada Lissabonis

Benidorm – kuurort Vahemere rannikul Costa Blanca rannas

Benidorm – kuurort Vahemere rannikul Costa Blanca rannas

Cinque Terre – 5 imelist keskaegset rannaküla Itaalias

Cinque Terre – 5 imelist keskaegset rannaküla Itaalias

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...