Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept

Rubriigid

Otsi

Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga

Kanaliha on tänuväärne toiduaine, see valmib kiiresti ning kanalihast saab valmistada palju erinevaid roogasid. Samas on kana maitsestamine on paljudele olnud küsimuseks, et mida uut ja põnevat kanast toiduks valmistada. Kanafilee kipud sageli jääma puine ja kuiv ning see vastab tõele. Kana koibi on päris lihtne valmistada ja need jäävad alati pehmed. Kuid pehme ja mahlase kanafilee valmistamine on juba meistrite töö. Olete kindlasti vaadanud kokasaateid, kus kokkadele antakse sageli ülesandeks valmistada toit kanafileest. Sageli ongi see pähkel ja mõistatus.

Tervet kanafileed on tõesti raskem mahlasena valmistada. Mina sain endale nipi kuidas pehmet kanafileed, mis valmib imekiiresti Hispaanias. See nipp on allpool.

Lihtne nipp kanafilee valmistamiseks!

Lõika kanafilee tükk pikuti õhemaks. filee saab lõigata 3 õhemaks fileetükiks

Nüüd siis aga minu üks lemmik retsept kana rosmariini, küüslaugu ja sidruniga

Lihtne, maitsev, mahlane ja kiiresti valmiv retsept kanafileest. See on üks minu lemmik retsept kanalihast, mis valmib 20 minutiga. Kõrvale soovita serveerida loomulikult erinevat värvi köögivilju. Need võib visata ahju küpsema selle ajal, kui ise kanafileega pliidi ääres toimetad.

Kanafilee rosmariini, küüslaugu ja sidruniga

Kogus: 2 portsjonit. 1 portsjon ca 150 Kcal. Valmistamise aeg 20 min.

Koostisained

  • 1 – ½ nahata kanafileed. 1 filee 2-le inimesele ½ ühele inimesele
  • 2 sl oliiviõli
  • 4 küüslaugu küünt koos koorega
  • 1 värske rosmariini oksake
  • 1 sl vürtsköömneid (kui sul on neid, siis soovitan)
  • 1 sl sidruni mahla, värskest sidrunist pigistatud.
  • Peotäis rohelist salatit Spinatit.

Kõrvale garneering vastavalt soovile. Minul on esifotol kuskuss, spinat, must tomat ja seedrimänniseemned.

Kanaliha ettevalmistamine

Pese, kuivata ja viiluta kanafilee ribadeks või horisontaalselt pooleks (st õhemaks). Kuumuta õli pannil, lisa rosmariini oks, küüsaugu küüned koos koortega ja kanafilee. Pruunista kanafilee ühelt poolt kuldpruuniks ja keera ringi ja pruunista teiselt poolt.

Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept
Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

Nipp kanafilee praadimisel

prae kanaliha keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 5-6 min

Pruunistatud poolele võid jahvatada peale soola ja pipart, aga võid seda jahvatada ka hiljem kui kana on praetud ka pannilt tõstetud. Pannil võib hakata sool ja pipar praksuma. Kui kanafilee on ka teiselt poolt pruun tõsta see pannilt pane korraks köögipaberile, et liigne õli ära nõrguks. Korja ära ka küüslaugu küüned, need sobivad samuti hästi süüa. Seejärel serveeri kana salatilehel taldrikutele portsjonideks ja pigista peale värskest sidrunist natuke mahla. Lisa küüslaugu küüned, kellele meeldib küüslauk, siis see on niimoodi koortega küpsetatult väga hõrk.


Väga mõnus ja mahlakas ning kiire toit kanalihast

ahjus küpsetatud köögiviljad
Kanaliha maitsestamine kanafilee retsept

NB! Nipp veel kanaliha maitsestamisel.

Kanaliha praadimise ajal võid lisada pannile sortsukese valget veini. NB! sirdunit ära pane pannile, see hakkab seal praksuma.

NB! Nipp kuidas iga toit jääb praadimisel pehmem ja maitsvam

Kasuta praadimisel Exctra Virgin oliiviõli ja tõsta toidu alati kohe pannilt ära kui nad on valmis. Kui toit jääb pannile siis ta hakkab seal kuivama või tõmbab endale liigselt praerasva sisse.

Ma mäletan, et nö “nõuka ajal” oli kanaliha pidupäeva toit.

Millegipärast ei olnud Eestis kanaliha väga sageli saada, Eestis oli lisaks sealihale rohkem saada loomaliha ja vasikaliha. Siis oli terve ahjukana valmistamise peamine nipp, et õun läks kanale kõhtu sisse ja pealt määrida kana riivitud küüslauguga siis jahvata peale sool ja pipar ning ahju. See on tõesti lihte ja maitsev variant kanaliha valmistamiseks.

Terve kana ja samuti suurema lihatüki küpsemise kontrollimiseks on hea kasutada termomeetrit. Minu soovitus on siis valida korralikum ja kvaliteetsem. Sellist nagu on allpool toodud olen ise kasutanud suuremate lihakäntsude puhul. Hea ja muretu :).

Umbes samasuguse Itaaliapärase ahjukana retsepti Pancetta ja fenkoliga leiad siit.

Lihtsaid retsepte veel kanast, kalast suppe ja praade leiad minu e-kokaraamatust siit.

Lihtsad retseptid. Nädalmenüü. Ostunimekiri. E-kokaraamat

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Lisa kommentaar Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 70 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • Retseptid
  • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
  • Veiseliha pada ubadega
  • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 70 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 146,324 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...