Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
    • Andmekaitsetingimused
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • LIHTSAD RETSEPTID 30 MIN TOIDUD
      • Taco või tortilla – täidetud hakkliha ja köögiviljadega
      • Retsept kiireks lõunaks või õhtuks – Arepa valmistamine
      • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
      • Pasta – kikerherne roog – 30 minuti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Dieet ei ole nälgimine. Kuidas leida endale sobiv dieet?
    Dieet ei ole nälgimine. Kuidas leida endale sobiv dieet?
  • Pasta - kikerherne roog - 30 minuti retsept
    Pasta - kikerherne roog - 30 minuti retsept
  • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.
    Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.

Rubriigid

Otsi

Logi sisse
Kana koivad magushapus marinaadis

Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes

Kana poolkoivad on kõige lihtsam toit mida üldse valmistada. See retsept pärineb aasia köögist. Selle retsepti järgi valmistatud kanakoibade maitse tuleb magushapukas ja vürtsikas nagu ikka sageli aasia köögis. Retsept on üks minu jõulutoitude e-kokaraamatus :). Erinevalt kanafileest on koibi teha lihtsam, sest nende liha on mahlasem. Kanafileed on ahjus teha palju keerulisem, sest see kipub jaama muine. Soovitan neid koibi proovida!

Ahjus küpsetatud aasiapärased kana poolkoivad

Kogus: 4 portsjonit. Valmistamise aeg 55 min.

Koostisained

  • 12 kana poolkoiba
  • 1 sl riivitud värsket ingverit
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl mett
  • 1 apelsin (lõigata viiludeks ja viilud pooleks)
  • 1 sl granaatõuna seemneid (garneeringuks). Võivad olla ka jõhvikad.
  • Soola, pipart, oliiviõli

Valmistamine

Pese kana poolkoivad ja kuivata. Lõika koibadele liha sisse lõiked kuni luuni, lõigete sisse pane igale kanakoivale riivitud ingverit. Sega omavahel kokku mesi ja sojakaste ning vala see kana koibadele peale. Jahvata peale pipart. Üldjuhul ei ole soola vaja, kui koivad on juba enne soolatud. Sojakaste on samuti soolane. Soola võib alati juurde lisada, kui toit on juba valmis, ja tundub, et on vaja soola juurde lisad.

kana poolkoivad aasiapäraselt

Aseta kanakoibadele peale apelsini viilud, nii, et koivad on nendega kaetud. Pane koivad ahjuvormiga eelsoojendatud ahju küpsema. Küpseta 200C˚ juures 30 minutit, seejärel lükka apelsiniviilud kana tükkide pealt kõrvale ja küpseta koibi veel 15 min grillrežiimil, et need koivad läheksid pealt pruuniks ja kõrbedaks. Apelsini viilud tuleb ära lükata, sest muidu lähevad need kõrbema.

Serveerimine ja garneering on need, mis teevad toidu ahvatlevaks

Kana koivad magushapus marinaadis

Siin üks kodusem variant kana koibadest koos kirsstomatite ja maisiga. Võid teha samamoodi küpsetada terveid koibi.

Kana koib Ingver ja toit kanakints inveri marinaadis

Serveeri kana pooloivad koos ahjukartulite ja ahjuköögiviljadega. Kui soovid vaheldust kartulitele, siis serveeri kana koivad koos ahjus küpsetatud maisitõlvikuga. Maisitõlviku võid lisada samal ajal ahju, aga pane teise vormi sisse. Mais küpseb ahjus umbes 15-20 min.

Garneeringuks puista peale veel granaatõuna seemneid või jõhvikaid. Jõhvikad sobivad siia juurde väga hästi. Jõhvikaid võid visata kanale peale enne ahjust välja võtmist. Siis need lähevad katki ja pehmeks. Punane värv on just hea, et lisada erksust pidulikumaks puhuks. Võid lisada veel mõned oksad peterselli rohelist, näeb ilusam välja.

Huvitavat ahjukana retsepti, mis pärineb Vahemere maadest ja on maitsestatud fenkoli ja Pancettaga leiad siit.

Minu jõulutoidude raamatu leiad siit.

Toite jõuludeks ja aastavahetuseks. E-kokaraamat.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Lisa kommentaar Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Otsi

Top Posts & Pages

  • Dieet ei ole nälgimine. Kuidas leida endale sobiv dieet?
  • Pasta - kikerherne roog - 30 minuti retsept
  • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.
  • Lihapallid, lihtne kodune toit. 30 minuti retsept.
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Särava ja ilusa naha saladus - 15 toiduainet, mis teevad su nahaga imet
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • 50 + naine - 9 salanippi, et näha hea välja ja püsida vitaalne 50 +

Arhiiv

  • veebruar 2023
  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 180,080 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Alicante – kaunis sadamalinn Vahemere kaldal Hispaania lõunaosas

Florence – Firenze, Itaalia Toscana piirkonna pealinn

Florence – Firenze, Itaalia Toscana piirkonna pealinn

Hispaania reisikiri – Valencia aastal 2023

Hispaania reisikiri – Valencia aastal 2023

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Jälgi Facebookis

Jälgi Facebookis
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...