Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
    Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega

Rubriigid

Otsi

Ahjukana pancettaga Kana fenkoliga

Ahjukana Pancetta ja fenkoliga

Ahjukana Pancetta ja fenkoliga on minu lemmik viis valmistada tervet kana ahjus. See retsept ahjukanast on pärit Vahemeremaadest, täpsemalt Itaalia köögist. Olen selle retsepti järgi valmistanud kana juba üle kümne aasta ja pakkunud pühade ajal oma külalistele. Kanale annab erilise maitse tema täidis, milles on kasutatud Itaalia vinnutatatud seakülge Pancetta’t. Maitset lisavad veel täidiseks kasutatud ürdid nagu: fenkol, salvei, rosmariin, petersell ja küüslauk.

Kui kana söödud, saab alles jäänud puljongist koos ahjukana sees olnud täidisega maitsva supi.

Retsept. Ahjukana Panacetta ja fenkoliga.

Päritolumaa Itaalia. Ettevalmistus aeg 15 min. Küpsemise aeg 1 h ja 15 min.

Koostisained.
1 noor kana umbes 1,5kg. Maitsestamata.
125g Itaalia sinki pancetta’t.
2 küüslaugu küünt
1 tl peeneks hakitud salvei- ja rosmariinilehti
1 sl peeneks hakitud peterselli lehti
1tl fenkoli (apteegitilli) seemneid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl extra virgin oliiviõli

  • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
  • Ahjukana

Ahjukana valmistamine

Puhasta ja pese kana. Pese petersell, koori küüslauk. Haki petersell, küüslauk ja Pancetta ja pane väiksemasse kaussi. Lisa juurde fenkoliseemned, salvei, rosmariin, jahvata juurde pipart ja 1 tl õli ning sega segu läbi. Pane Pancetta ja maitseainete segu kana sisse täidiseks ja õmble mõne pistega kana kinni, et segu välja ei tuleks.
Aseta kana ahjuplaadile või kuumakindlasse klaasvormi. Pane alguses kana selili ja vala kana kõhu pool üle ½ oliiviõliga . Seejärel jahvata kõhu poole peale soola ja musta pipart. Seejärjel keera kana ringi ja vala kana selja pealt üle ülejäänud oliiviõliga. Jahvata kana selja peale samuti soola ja musta pipart.


Pane kana eelsoojendatud ahju küpsema ja küpseta 200C juures umbes 60 min. Kas kana on valmis, proovi eelnevalt nii, et torkad terava noa kanale kintsu sisse. Kui liha ja nahk on lahti, siis on kana küps. Nahk jääb mõnus ja krõbe, mina söön alati koos nahaga selle kana, sest see on ise maitsestatud ja naturaalne. Kõige maitsvamad on kintsud.
Serveeri koos küpsetatud või aurutatud köögiviljadega. Näiteks: brokkoli, suvikõrvits, paprika. Need võid kana kõrvale ahjuplaadile küpsema panna umbes 20 min enne kui kana valmib. Kastmeks lisa natuke küpsemisvedelikku (ilma rasvata). Lisa toidu juurde ka täidiseks olnud Pancetta segu.

  • Ahjukana Kana fenkoliga
Ahjukana Pancetta ja fenkoliga


Oi kui matsev ja tänu fenkolile ka eriti hea seedimisele.
Ahjukana on paras kogus vähemalt 6-le inimesele Täpseid kaloreid ühe portsu kohta on raske määrata, sõltub, kui suur tükk kanast ühele portsule panna.

Soovitan ahjukana täidisena kasutada õiget Itaalia Pancettat, kuigi ka Eestis on hakatud nüüd Pancettat tootma ei ole siin toodetul ikkagi sama maitset. Pancetta ja fenkol on need, mis annavad kanale erilise maiste.

Lisandiks sobivad ahjukana juurde hästi ahjukartulid ja muud köögiviljad, mis küpsevad mõnusalt ahjus koos kanaga.

Vaata ka juustu-spinatipiruka retsepti siit.

Lihtsaid retsepte jõuludeks ja aastavahetuseks leiad veel e-kokaraamatust siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 71 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Kartuli-juustukotletid - Hash Browns retsept
  • Kuidas muuta oma elu? 14 asja mida teha, et muuta oma elu.
  • Küpsisetort - lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
  • Tursamaks - selle 7 kasutegurit sinu tervisele
  • Retseptid
  • Veiseliha pada ubadega
  • Kaalust alla kiiresti - 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 71 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 146,373 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...