Naine 50 pluss

Rannakarbid valge veini kastmes – valmivad 25 minutiga

Rannakarbid valge veini kastmes, eks kõlab ju hästi. See natuke vürtsikas variant tasub proovimist. See Vahemere maade retsept Hispaaniast. Rannakarbid veini kastmes on sobiv toit eelroaks pidulauale. Võib olla on sulle tundunud rannakarpide valistamine keeruline, kuid tegelikult on karpide ja mereandide valmistamine väga lihtne. Üks hea asi on mereandide valmistamise juures see, et need valmivad alati kiiresti. Rannakarpide hooaeg on sügis, mil neid on Itaalias ja Hispaanias palju värskelt saada, kuid talvel talvel on neid samuti võimalik saada enamusest suurematest poodidest.

Tasub proovida, tegelikult on väga lihtne retsept, tasub katsetada.

Rannakarbid valge veini kastmes – retsept

Kogus: 2 inimesele. Valmistamise aeg 25 min. 1 portsjon 175 kcal.

Koostisained
1 – 1,5 kg värskeid rannakarpe
3 – 4 loorberilehte, 1 sidrun, soovi korral paar tervet küüslauguküünt (kooritud)

Kastme jaoks
3 väksemat sibulat või 1 suur sibul
1 tl magusat jahvatatud pipart. Või noaotsatäis Cayenne’i pipart, kes soovib vürtsikamat kastet
1 klaas (200 ml) valget kuiva veini
1 klaas rannakarpide keedust saadud puljongit
1 sl jahu
2 sl extra virgin oliiviõli
soola, soovi korral
1 peterselli oks, soovi korral.

Valmistamine

Rannakarpide valmistamine on tegelikult lihtne. Valmista karbid ette järgmiselt:

Pese rannakarbid hoolega sõelas voolava vee all, vajadusel küüri need kareda nuustikuga puhtaks. Eemalda karpidelt karvad „habe“, kui neid on. Lase sõelas karpidel nõrguda, et must vesi kõik välja valguks.

Pane rannakarbid vähese külma veega potti. Karbid ei pea olema kõik vees. Vett panna poti põhja nii, et 1/3 karpidest on vees. Lisa loorberilehed. Lase vesi tõusta keema. Arvesta poti valikul sellega, et avanedes vajavad karbid pea 1,5 korda suuremat potti. Kui vesi keema läheb, siis hakkavad karbi avanema, see juhtub umbes 1 minuti jooksul.

Mitte keeta kauem. Kui karbid on avanenud, siis tuleb pott tulelt võtta ja karbid võib korjata vahukulbiga teise potti, mis on varem kõrvale valmis võetud. Karbid võib valada ka valada sõela, nii, et puljong jääb alles. Karbid võib panna ka kuumakindlasse savipotti. Välja korjata tühjad karbid. Avanenud karbid poolitada ja jätta potti poolikud karbid koos sisuga. Tühjad karbi pooled visata ära. NB! Puljongit läheb vaja kastme jaoks. Kurna puljong veelkord läbi peenema sõela kaussi või tassi, et selles poleks karpide tükke.

Kastme valmistamine

Kui rannakarbid on tulelt võetud valmista kaste. Selleks lisa pannile oliiviõli ja kuumuta see, lisa hakitud sibul ja kuumuta läbi 2-3 min kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa hakitud peterselli lehed ja kuumuta sibulad ja petersell 1 min jooksul segades läbi. Puista pannile jahu ja sega see kiirest hoolega läbi, et ei läheks tükki. Seejärel lisa pannile rannakrapide keedupuljong, vein ja magus paprika pulber või Cayenne’i pipar, sega hästi hoolega ja keeda kastet kergelt segades umbes 5 minutit.

Vala kaste potis olevatele rannakarpidele ja kuumuta need koos umbes 2 min, aeg- ajalt potti raputades läbi. Enne serveerimist jäta karbid koos kastmega mõneks minutiks seisma. Kui rannakarbid on kastmega läbi kuumutatud savipotis, siis võib toidu serveerida koos potiga. Kui on valmistatud metallist potis, siis serveerida karbid taldrikutele nii, et karbid on allpool ja kaste on peal.

Siin siis ongi need hõrgud rannakarbid valge veini kastmes

Rannakarbid on rikkad proteiini poolest ja kuigi võib tunduda, et söödav kogus on väike, siis täidavad nad hästi kõhtu ning hoiavad kõhu ka kaua täis.

Toiteväärtus umbes 80 g kohta: 70 kcal, valku 10,1 g, süsivesikud 3,1 g, kiudaineid 0.0 g, rasva 1,9 g millest küllastunud rasvhappeid  0,4 g, naatrium 243 mg. Suurepärane seleeni (44,8 ug), tsingi (1,6 mg), folaat (42 μg) [22] vitamiin B12 (12 ug) allikas. Andmed: en.wikipedia.org

Kui sind huvitavad veel Vahemere hõrgud maitsed, siis leiad lihtsaid Vahemere maade retsepte siit.

Vaata ka lõhe valmistamise retsepti siit

Toite jõuludeks ja aastavhetuseks leiad veel siit.

https://shop.wellness-studio.ee/product/joulutoidud-lihtsad-retseptid-aastavahetuseks/

Loe blogist millised toidud on sinu nahale kasulikud siit.

Vaata veel jõuldeks sobivad suupisteid – väikesed pannkoogid kalamarjaga, vaata retsepti siit.

Aastavahetus armastusest dieet elu 50-selt elust elustiil Heivi Herne Heivi sünnipäev Hispaania ilunipid jõulud kaalu alandamine kas 30 on olla parem kui 50 keskeakriis keskiga kollageen kuidas elada kuidas elada oma unistuste elu kuidas kaalust alla saada Kuidas olla õnnelik Kuidas püsida vormis kuidas täita unistusi lendamine Mida toob uus aasta Mindfulness naine naine 50 naine 50 pluss näomassaaž Pühapäev Reisimine rituaalid salat sügis tervis tervislik eluviis tervislik toitumine tervislikud retseptid toit Toit ja tervis toitumine traditsioonid unistamine unistuste elu uus aasta

Exit mobile version