Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
    • Kartuli-juustukroketid – Hash Browns retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiimaga
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magusad toidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Õuna-kaneelikook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee safranikartulitega
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kaalust alla - kuidas? 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.
    Kaalust alla - kuidas? 10 nõuannet kuidas kiiresti kaalust alla võtta.
  • Dieet ei pea olema nälgimine. 7 peamist viga dieedi pidamisel ja kuidas neid vältida.
    Dieet ei pea olema nälgimine. 7 peamist viga dieedi pidamisel ja kuidas neid vältida.
  • Juustu-spinatipirukas
    Juustu-spinatipirukas

Rubriigid

Otsi

Lõhe valmistamine

Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee safranikartulitega

Lõhe valmistamine on üldjuhul kindla peale minek. Kui tahad pakkuda midagi reede õhtul ootamatult külla tulevatele sõpradele, siis tee lõhet. Lõhe on tänuväärne veel seetõttu, et see valmib kiirest. Lõhe valmistamine võtab üldjuhul aega 35- 40 min koos ettevalmistus ajaga.

Üldjuhul on lõhet keeruline untsu keerata. Kes aga ei ole enne lõhet küpsetanud, siis mõned näpunäited lõhe või ka forelli küspetamiseks.

Lõhe valmistamine.

  1. Võta kala külmkapist vähemalt 30 min enne valmistamist välja.
  2. Ära kunagi pese lõhet ega forelli, vaid pühi see puhtaks ja kuivaks köögipaberiga.
  3. Pane maitsestatud kala alati eelsoojendatud ahju.
  4. Lõhe küpsetamiseks on paras kuumus üldiselt 170C ja aeg 25-30 minutit. Viimased 5 min võid lasta küpseda ventilaatoriga (kui ahjul on ventilaator).
  5. Grillrežiimil küpseta kala 20-25 min.
  6. Kui kala on küpsenud võta see vähemalt 2-3 min jooksul ahjust välja, et see ei hakkaks kuivama vaid jääks mahlaseks.

Väikese vürtsiga ahjulõhe sfranikarulitega.

Vaata retsepti allpool

Koostisained.

  • Vaja läheb lõhe liblikfileed, nii mitu tükki kui mitu inimest on. Võib olla koos nahaga, nahaga kala jääb mahlasem.
  • Tšilliõli (extra virgin oliiviõli), millele on lisatud tšillipipart.
  • Roospipart (soovi korral).
  • Meresoola, valget pipart.
  • Väiksemaid kartuleid. Igale inimesele umbes 2 kartulit
  • Iga inimesele 3 – 4 kirsstomatit.
  • Extra virgin oliiviõli.

Pühi kala puhtaks köögipaberiga ja pane küpsetusvormi. Soovitav on kasutada klaasvormi või keraamilist vormi. Vala iga fileetüki peale tšillimaitselist õliiviõli (1 sl ühe tüki jaoks). Jahvata peale pipart ja soola. Keera tükid teistpidi ja maitsesta teine pool sama moodi. Kui soovid või peale puistata roospipart. Jäta fileetükid ahjuvormi tõmbama seniks kuni pesed ja koorid kartulid.

Lõhe valmistamine

Pese kartulid ja koori, lõika kartulid pooleks või neljaks, sõltuvalt kartuli suurusest. Arvesta, et kartulid küpseksid ahjus ära samuti 30 minutiga.

Vala kartulitele õli, jahvata soola ja pipart ja sega läbi ning vajadusel jahvata veel soola ja pipart. Puista kartulitele peale safrani.

Lisandiks ahjukartulid safraniga ja kirsstomatid.

Pane kala ja kartulid eelsoojendatud ahju küpsema. Küpseta 170C juures grillrežiimil 20 min. Lisa juurde pestud ja soovi korral poolitatud kirsstomatid ja küpseta veel 5 min grillrežiimil või ventilaatoriga, kui su ahjul see on. Lase küpsenud kalal ahjus 2 min seista ja tõsta välja.

Serveeri ja söö kohe. Soovi korral sobib kõrvale lisandiks veel mõni kergema lehtsalat: hernevõrsed, gresssalat, lutserniidud. Hästi sobib ka keedetud brokkoli. Brokkolile ja salatile võid lihtsal peale niristada natukene extra virgin oliivuõli. Tomatile jahvata pipart peale siis kui serveerid ja lisa natukene oregaanot või punet.

Yummy.

Lõhe valmistamine.
Lõhe liblikfilee safranikartulitega

Kui soovid midagi põnevamat teha kanast, siis leiad min lemmiku ahjukana retsepti Pancetta ja fenkoliga siit.

Lihtsaid retsepte ja Vahemere maade maitseid koos nädalamenüü ja ostunimekirjaga leiad minu e-kokaraamatust siit.

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 63 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 52,059 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2022 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
 

Loading Comments...