Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
    • Kuiva naha hooldus – ilunipid
  • Kliendiportaal
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
      • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
      • Kanaliha maitsestamine – kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    • Kartuli-juustukotletid – Hash Browns retsept
    • Köögiviljaroad. Lihtsad retseptid köögiviljadest.
      • Täidetud paprika
    • Kotletid – mahlase kotleti retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiima ja tšilliga
      • Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magustoidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Ise tehtud jäätis – banaani-marjajäätis
      • Küpsisetort – lihtsaim tort mis on kogu pere lemmik
      • Õuna-kaneelikook
      • Prantsuse õunakook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
      • Pannkoogid – väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
      • Ploomikook värskete ploomidega – sügisene maius
      • Sorbett – maasika-ananassisorbett
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
      • Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsinimoosiga
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks
      • Vesi, maitsevesi, kombucha
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
      • Jamu – Indoneesia traditsiooniline taimne ravijook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
      • Rannakarbid valge veini kastmes
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Köögiviljasalat murulaugu ja majoneesiga
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
    Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
    Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
    Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga

Rubriigid

Otsi

Jääkohvi apelsinimahlaga.

Jääkohvi apelsinimahlaga – ideaalne jook suvepäevaks

Jääkohvi apelsinimahlga, kas oled enne sellist jooki proovinud? Võib olla tundub see sulle natukene “crazy”, kuid ma võin kinnitada, et see jook tasub proovimist. Jääkohvi apelsinimahlaga või ka sidrunimahlaga sobib hommikuseks äratuseks ning samuti on see väga hea ja toniseeriv jook kuumal suvepäeval. Hommikuseks äratajaks sobib kohvi koos tsitruselise mahlaga ka seetõttu, et organism saab vajalikku C-vitamiini.

Jääkohvi valmistamine apelsinimahlaga on väga lihtne.

Sellise jääkohvi saad ise valmistada kodus ning sul ei kulu selleks üldse mitte palju aega. Peamine aeg läheb ehk valmis ja kuuma espresso mahajahutamises. Samuti ei ole sul apesinimahlaga jääkohvi valmistamiseks vaja erilisi vahendeid.

Niisiis – kuidas teha selline ilus ja värskendav jook – jääkohvi apelsinimahlaga?

KOOSTISOSAD

  • 1 espresso (umbes 30 ml) või ½ tassi lihtsalt presskannuga valmistatud kangemat kohvi
  • ½ klaas (100ml) kvaliteetset apelsinimahla soovitav värskelt pressitud apelsimahl
  • jääd
  • ilma maitseta toonikut või lihtsalt mulliga vett (soovi korral)

Valmistamine

  • Valmista espresso või presskannus kohvi ja lase sellel jahtuda. Soovitan teha kange kohvi, et maitse püsiks tasakaalus.
  • Pane kõrgemasse klaasi jääd, täida umbes pool või 1/3 klaasi jääga.
  • Vala jääle peale apelsinimahl.
  • Lisa kõige peale jahtunud kohv

Soovi korral võid peale lisada natukene toonikut või mullivett. See muudab selle joogi veidi kergemaks ja värskendavamaks. Dekoreerimiseks võid lisada klaasiserva pooliku apelsiniviilu.

Jääkohvi apelsinimahlga see on – ideaalne jook suvepäevaks!

Jääkohvi apelsinimahlaga
Jääkohvi apelsinimahlaga

Valmis see siin ongi!

Proovige valmistada selline jook ja öelge, mida arvate!

NB! ÄRA KINDLASTI LISA TSITRUSEMAHLAGA VALMISTATUD KOHVILE PIIMA PIIM VÕIB MINNA HAPPELISE JOOGI SEES TÜKKI

Wow, wow, wow, oli see mis mina esimesel korral ütlesin, kui sellist jääkohvi jõin. Tõeliselt hea ja ka maitsev. Apelsinimahl teeb kohvi maitse mahedamaks ja natukene ka magusamaks, sinna ei soovita suhkrut lisada. Ma arvan, et see ei ole siis ka maitsev. Võite proovida valmistada sarmast kohvi ka sidruni või laimimahlaga, kuid pead arvestama, et need on kangemad. Sidruni või laimimahla lisa kohvile 1 sl.

Mina olen proovinud mõlemat ja mulle meeldis apelsinimahlaga rohkem. Kuid väga kuuma ilmaga on sidrunga valmistatud kohvi isegi parem, see teeb olemise kohe erksamaks.

Enne kui hakkad seda külma ja värskendavat kohvi jooma, võta hetk aega selle kaunite värviliste kihtide imetlemiseks!

Jääkohvi apelsinimahlaga.

Vaata veel suvist maasika-arbuusi slushi retsepti siit.

Kuuma ilmaga sobib suvepäeval hästi söögiks värskendav salat. Häid ja tasakaalus salatite retsepte leiad e-kokaraamatust siit.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Jälgi blogi maili teel

Kui soovid uusi postitusi oma e-postile, siis lisa tellimus

Join 71 other subscribers

Otsi

Top Posts & Pages

  • Kotletid - mahlase kotleti retsept
  • Kanaliha maitsestamine - kanafilee rosmariini ja küüslauguga
  • Pannkoogid - väikesed paksud pannkoogid maasikamoosiga
  • Kollageeni 8 kasutegurit. Kõik mida sa pead teadma kollageenist.
  • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee köögiviljade ja safranikartulitega
  • Leia aega iseendale ja naudi hetke.
  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Kana poolkoivad aasiapäraselt magus-vürtsikas kastmes
  • Maasika-rabarberikook
  • Retseptid

Arhiiv

  • detsember 2022
  • november 2022
  • oktoober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juuli 2022
  • juuni 2022
  • detsember 2021
  • veebruar 2021
  • jaanuar 2021
  • detsember 2020
  • november 2020
  • september 2020
  • juuni 2020
  • mai 2020
  • jaanuar 2020
  • detsember 2019
  • oktoober 2019
  • august 2019
  • juuni 2019
  • mai 2019
  • jaanuar 2019
  • detsember 2018
  • november 2018
  • oktoober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juuli 2018
  • juuni 2018

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 71 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 147,589 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Krabi Tai reisikiri – jõulud ja uus aasta Tais palmi all

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Rooma reisiblogi – kuhu minna Roomas?

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Kuhu minna Balil? 11 soovitust kuhu minna ja mida teha Balil.

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Pura Tirta tempel – Bali reisikiri IV osa

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Aling Aling kosk – adrenaliin ja ilu. Bali reisikiri IV osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2023 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
Go to mobile version
 

Loading Comments...