Jääkohvi apelsinimahlga, kas oled enne sellist jooki proovinud? Võib olla tundub see sulle natukene “crazy”, kuid ma võin kinnitada, et see jook tasub proovimist. Jääkohvi apelsinimahlaga või ka sidrunimahlaga sobib hommikuseks äratuseks ning samuti on see väga hea ja toniseeriv jook kuumal suvepäeval. Hommikuseks äratajaks sobib kohvi koos tsitruselise mahlaga ka seetõttu, et organism saab vajalikku C-vitamiini.
Jääkohvi valmistamine apelsinimahlaga on väga lihtne.
Sellise jääkohvi saad ise valmistada kodus ning sul ei kulu selleks üldse mitte palju aega. Peamine aeg läheb ehk valmis ja kuuma espresso mahajahutamises. Samuti ei ole sul apesinimahlaga jääkohvi valmistamiseks vaja erilisi vahendeid.
Niisiis – kuidas teha selline ilus ja värskendav jook – jääkohvi apelsinimahlaga?
KOOSTISOSAD
- 1 espresso (umbes 30 ml) või ½ tassi lihtsalt presskannuga valmistatud kangemat kohvi
- ½ klaas (100ml) kvaliteetset apelsinimahla soovitav värskelt pressitud apelsimahl
- jääd
- ilma maitseta toonikut või lihtsalt mulliga vett (soovi korral)
Valmistamine
- Valmista espresso või presskannus kohvi ja lase sellel jahtuda. Soovitan teha kange kohvi, et maitse püsiks tasakaalus.
- Pane kõrgemasse klaasi jääd, täida umbes pool või 1/3 klaasi jääga.
- Vala jääle peale apelsinimahl.
- Lisa kõige peale jahtunud kohv
Soovi korral võid peale lisada natukene toonikut või mullivett. See muudab selle joogi veidi kergemaks ja värskendavamaks. Dekoreerimiseks võid lisada klaasiserva pooliku apelsiniviilu.
Jääkohvi apelsinimahlga see on – ideaalne jook suvepäevaks!









Valmis see siin ongi!
Proovige valmistada selline jook ja öelge, mida arvate!
NB! ÄRA KINDLASTI LISA TSITRUSEMAHLAGA VALMISTATUD KOHVILE PIIMA PIIM VÕIB MINNA HAPPELISE JOOGI SEES TÜKKI
Wow, wow, wow, oli see mis mina esimesel korral ütlesin, kui sellist jääkohvi jõin. Tõeliselt hea ja ka maitsev. Apelsinimahl teeb kohvi maitse mahedamaks ja natukene ka magusamaks, sinna ei soovita suhkrut lisada. Ma arvan, et see ei ole siis ka maitsev. Võite proovida valmistada sarmast kohvi ka sidruni või laimimahlaga, kuid pead arvestama, et need on kangemad. Sidruni või laimimahla lisa kohvile 1 sl.
Mina olen proovinud mõlemat ja mulle meeldis apelsinimahlaga rohkem. Kuid väga kuuma ilmaga on sidrunga valmistatud kohvi isegi parem, see teeb olemise kohe erksamaks.
Enne kui hakkad seda külma ja värskendavat kohvi jooma, võta hetk aega selle kaunite värviliste kihtide imetlemiseks!




Vaata veel suvist maasika-arbuusi slushi retsepti siit.
Kuuma ilmaga sobib suvepäeval hästi söögiks värskendav salat. Häid ja tasakaalus salatite retsepte leiad e-kokaraamatust siit.