Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
    • Kartuli-juustukroketid – Hash Browns retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiimaga
    • Magusad koogid ja küpsetised
      • Õuna-kaneelikook
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
    Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
    Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
  • Läätsesupp mandlipiimaga
    Läätsesupp mandlipiimaga

Rubriigid

Otsi

vitamiinisalat jõhvikate ja india pähklitega

Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega

Vitamiinisalat jõhvikataga sobib hästi sügis-talvisel hooajal orgamismi turgutamiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks. Salati koostisained on valitud nii, et organism saaks erinevaid vitamiine ja mineraalaineid.

Vitamiinisalatis on koos kolm supertoitu: meie enda kodumaised jõhvikad, spinat ja india pähklid.

Jõhvikad sisaldavad palju C- vitamiini K- vitamiini ja rauda ja mitte ainult. Jõhvikad on tugevad antioksüdandid, tuntud kui looduslik antibiootikum ning omavad põletiku vastast toime.

Lisaks on jõhvikatest kasu veel:

  • vererõhku ja kolesterooli taseme alandamisel, mistõttu vähendavad nad südamehaiguste riski
  • aitavad orgamismist vett välja tuua
  • on abiks toidu seedimisel ja vähendavad kõhupuhitusi
  • alandavad mao happesust ja aitavad kaasa toitainete imendumisele

Kindlasti on toored jõhvikad tervisele kasulikumad kui kuumtöödeldud. Seetõttu tuleks neid süüa toorelt ja lisada toitudesse töötlemata kujul. Jõhvikaid tasub lisada salatisse, neid võib segada ka riisi ja pastaroa sisse.

Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklite

Koostisained:

  • 2 – 3 peotäit spinatilehti
  • 1 sl jõhvikaid
  • 4 kirss- või ploomtomateid
  • 1 peotäit lutseriniidusid
  • 2 tl rosianid või natukene viinamarju
  • 1 sl India pähkleid
  • 1 sl extra virgin oliiviõli
  • 1 tl balsamicot või värsket sidruni või apelsini mahla
  • Soola, pipart, oreganot

Valmistamine.

Pese spinat ja kuivata salativurris. Pane spinat kaussi või taldrikule. Lisa peale pestud ja sektoriteks lõigatud kirsstomatid, lutserniidud. Lisa õli, balsamico, sool ja pipar ning sega salat kergelt läbi. Lisa salatile peale jõhvikaid, rosinaid, ja India pähkleid. Dekoreerimiseks lisa näpuotsaga veel lutserniidusi. Siis näeb ahvatlevam välja.

vitamiinisalat jõhvikate ja india pähklitega

Vitamiinisalat jõhvikatega on supertoit koos teiste salatis olevate toiduainetega, mis toetab sinu südame tervist ja on oragnismi üldtugevdava toimega.

Sama kasulikud nagu on jõhvikad on salatis väga kasulikud ka kõik teised toiduained nagu spinat, India pähklid, lutserni idud ja rosinad.

India pähklid sisaldavad vähe suhkrut ning sisaldavad palju kiudaineid, valku ja tervislikke rasvu. India pähklid sisaldavad samuti magneesiumi ja mangaani, mis on olulised energia tootmiseks, aju terviseks, immuunsuseks ja luude terviseks.

Nii nagu jõhvikadki, on ka India pähklid head antioksüdandid.

Lisaks on India pähklid veel kasulikud nahale ja juustele. India pähklites sisalduv vask aitab kaasa melaniini – pigmendi, mis annab nahale, juustele ja silmadele värvi, tootmisel. Tervislik melaniini tootmine võib parandada juuksevärvi. Samuti toimib see ka nagu looduslik päikesekaitsekreem.

India pähkleid nagu ka teisi pähkleid ei ole vaja korraga palju süüa. Piisab sellest, kui süüa päevas 5-8 pähklit.

Jõhvikad aitavad organismist toksiine välja tuua

Jõhvikatest saab teha värskendava joogi lisades need õhtul allikaveele ja lasta üleöö seista. Selline jõhvikavesi on hea toksiinide väljutaja ja samas saab organism vitamiine.

  • jõhvikavesi
  • jõhvikavesi detoks vesi detoks dieet

Selleks, et toiduainetest oleks tervisele kasu, tuleb neid süüa regulaarselt ja vähemalt 4 päeval nädalas.

Südamele on kasulikud ka salatis olevad rosinad.

Lutserinidud on samuti vitamiinirikas supertoit, mis on aitavad samuti organismist vett välja tuua.

Vitamiinisalati põhikomponent spinat on samuti hea antioksüdant, sisalab K ja B grupi vitamiine, on kasulik nahale, juustele, luudele. Spinat on ka proteiinirikas ja aitab kõhul kauem täis püsida.

Organismi puhastavaid toite leida veel e-kokaraamatust “Detoks dieet. Organismi puhastamine toiduga.”

Loe veel kuidas kiirendada ainevahetust siit.

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 61 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 27,031 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Reisimine Tšiilis

Reisimine Tšiilis

4 päev Atacama kõrbes. Tšiili reisikiri XI osa

4 päev Atacama kõrbes. Tšiili reisikiri XI osa

3 päev Atacama kõrbes. Tšiili reisikiri X osa.

3 päev Atacama kõrbes. Tšiili reisikiri X osa.

4 päeva San Pedro de Atacamas. Tšiili reisikiri IX osa.

4 päeva San Pedro de Atacamas. Tšiili reisikiri IX osa.

San Pedro de Atacama. 7 päev Tšiilis. Tšiili reisikiri VIII osa.

San Pedro de Atacama. 7 päev Tšiilis. Tšiili reisikiri VIII osa.

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2021 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress