Skip to content
Menu
Naine 50 pluss
  • Esileht
  • Ilunipid ja heaolunõu
  • Pood
  • Retseptid
    • Kana valmistamine
      • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
    • Kartuli-juustukroketid – Hash Browns retsept
    • Lihtsad supid. Püreesupid. Köögiviljasupid. Kalasupid.
      • Läätsesupp mandlipiimaga
    • Magus – koogid, küpsetised ja muud magusad toidud
      • Inglise einemuffinid – hea hommikusöök on hea päeva algus
      • Õuna-kaneelikook
      • Friteeritud puuviljad taignas
      • Maasika-rabarberikook
    • Snäkid, suupisted ja eelroad
      • Kalamarja suupisted väikestel pannkookidel
    • Veiseliha valmistamine ja veiseliharoad. Liha maitsesamine.
      • Veiseliha pada ubadega
    • Joogid ja jookide valmistamine
      • Arbuusi-maasika jook (slush)
      • Frappé kohvi
    • Juustu-spinatipirukas
    • Kala ja mereannid
      • Lõhe valmistamine. Lõhe liblikfilee safranikartulitega
      • Graavilõhe valmistamine ehk gravlax
    • Salatid – lihtsad ja toitvad salatite retseptid
      • Vitamiinisalat jõhvikate ja India pähklitega
  • Tutvustus
  • Minust
Naine 50 pluss

Populaarsed postitused

  • Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
    Ainevahetus on aeglane - 5 asja mida teha ainevahetuse kiirendamiseks
  • Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
    Wakame kasulikkus - wakame 6 kasutegurit sinu tervisele
  • Maasika-rabarberikook
    Maasika-rabarberikook

Rubriigid

Otsi

Ahjukana pancettaga Kana fenkoliga

Ahjukana Pancetta ja fenkoliga

Ahjukana Pancetta ja fenkoliga on minu lemmik viis valmistada tervet kana ahjus. See retsept ahjukanast on pärit Vahemeremaadest, täpsemalt Itaalia köögist. Olen selle retsepti järgi valmistanud kana juba üle kümne aasta ja pakkunud pühade ajal oma külalistele. Kanale annab erilise maitse tema täidis, milles on kasutatud Itaalia vinnutatatud seakülge Pancetta’t. Maitset lisavad veel täidiseks kasutatud ürdid nagu: fenkol, salvei, rosmariin, petersell ja küüslauk.

Kui kana söödud, saab alles jäänud puljongist koos ahjukana sees olnud täidisega maitsva supi.

Retsept. Ahjukana Panacetta ja fenkoliga.

Päritolumaa Itaalia. Ettevalmistus aeg 15 min. Küpsemise aeg 1 h ja 15 min.

Koostisained.
1 noor kana umbes 1,5kg. Maitsestamata.
125g Itaalia sinki pancetta’t.
2 küüslaugu küünt
1 tl peeneks hakitud salvei- ja rosmariinilehti
1 sl peeneks hakitud peterselli lehti
1tl fenkoli (apteegitilli) seemneid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl extra virgin oliiviõli

  • Ahjukana Pancetta ja fenkoliga
  • Ahjukana

Ahjukana valmistamine

Puhasta ja pese kana. Pese petersell, koori küüslauk. Haki petersell, küüslauk ja Pancetta ja pane väiksemasse kaussi. Lisa juurde fenkoliseemned, salvei, rosmariin, jahvata juurde pipart ja 1 tl õli ning sega segu läbi. Pane Pancetta ja maitseainete segu kana sisse täidiseks ja õmble mõne pistega kana kinni, et segu välja ei tuleks.
Aseta kana ahjuplaadile või kuumakindlasse klaasvormi. Pane alguses kana selili ja vala kana kõhu pool üle ½ oliiviõliga . Seejärel jahvata kõhu poole peale soola ja musta pipart. Seejärjel keera kana ringi ja vala kana selja pealt üle ülejäänud oliiviõliga. Jahvata kana selja peale samuti soola ja musta pipart.


Pane kana eelsoojendatud ahju küpsema ja küpseta 200C juures umbes 60 min. Kas kana on valmis, proovi eelnevalt nii, et torkad terava noa kanale kintsu sisse. Kui liha ja nahk on lahti, siis on kana küps. Nahk jääb mõnus ja krõbe, mina söön alati koos nahaga selle kana, sest see on ise maitsestatud ja naturaalne. Kõige maitsvamad on kintsud.
Serveeri koos küpsetatud või aurutatud köögiviljadega. Näiteks: brokkoli, suvikõrvits, paprika. Need võid kana kõrvale ahjuplaadile küpsema panna umbes 20 min enne kui kana valmib. Kastmeks lisa natuke küpsemisvedelikku (ilma rasvata). Lisa toidu juurde ka täidiseks olnud Pancetta segu.

  • Ahjukana Kana fenkoliga
Ahjukana Pancetta ja fenkoliga


Oi kui matsev ja tänu fenkolile ka eriti hea seedimisele.
Ahjukana on paras kogus vähemalt 6-le inimesele Täpseid kaloreid ühe portsu kohta on raske määrata, sõltub, kui suur tükk kanast ühele portsule panna.

Soovitan ahjukana täidisena kasutada õiget Itaalia Pancettat, kuigi ka Eestis on hakatud nüüd Pancettat tootma ei ole siin toodetul ikkagi sama maitset. Pancetta ja fenkol on need, mis annavad kanale erilise maiste.

Lisandiks sobivad ahjukana juurde hästi ahjukartulid ja muud köögiviljad, mis küpsevad mõnusalt ahjus koos kanaga.

Vaata ka juustu-spinatipiruka retsepti siit.

Lihtsaid retsepte jõuludeks ja aastavahetuseks leiad veel e-kokaraamatust siit.

Tutvustus

Heivi Herne Naine 50 pluss bloger. Tsiilis jaanuar 2019
Tšiilis koos flamingodega. Jaanuar 2019.

See on blogi, kus ma jagan enda mõtteid ja kogemusi elust. Kõik tekstid siin on minu enda kirjutatud ja minu enda mõtted. Elu, mida ma olen ise kogenud ja läbi elanud. Need ei ole kusagilt kopeeritud ega tõlgitud. Kui ma kasutan lisaks mujalt saadud infot ja mõtteid või tsiteerin, siis lisan selle kohta viited.

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Telli postitused

Lisa oma e-posti aadress ja saad uued postitused mailile

Join 63 other subscribers

Jälgi

  • Instagram
  • Google

Blog Stats

  • 49,214 hits

Minu reisiblogi: Eestlased maailmas

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Neli päeva Napolis – linn minu pilgu läbi jaanuaris 2022

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Napoli – uue aasta esimene päev Itaalias

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Limone sul Garda – küla Itaalias Garda järve ääres, Itaalia reisi II osa.

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Sirmione – puhkus Itaalias Garda järve ääres I osa

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Kreeta – 6 põhjust miks minna Kreetale Chaniasse

Naine 50 pluss

Naine 50 pluss
©2022 Naine 50 pluss | Powered by SuperbThemes & WordPress
 

Loading Comments...